Güney Kore, Kuzey Kore sınırında atış tatbikatı düzenledi

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore sınırındaki Cheorwon bölgesinde topçu atışı tatbikatı yaptı.

Güney Kore, Kuzey Kore sınırında atış tatbikatı düzenledi
Güney Kore, Kuzey Kore sınırında atış tatbikatı düzenledi
GİRİŞ 17.04.2024 11:58 GÜNCELLEME 17.04.2024 11:58

Güney Kore ordusu, deniz piyadelerinin de katılımıyla askeri tatbikat yapıldığını duyurdu.

 

Kuzey Kore sınırındaki Cheorwon bölgesinde düzenlenen topçu atışı tatbikatında, kara ve deniz kuvvetleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Silahlı kuvvetlerden yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin oluşturduğu tehditleri daha iyi caydırmak için Ordu ve Deniz Piyadelerinin birleşik çalışabilirliğini güçlendirmenin amaçlandığı belirtildi.

Topçu tatbikatında 30 adet K9 ve K55A1 kundağı motorlu obüsün yanı sıra karşı batarya radarları ve gözetleme dronları da kullanıldı.

OLASI TEHDİTLERE KARŞI TEDBİR

Dünyanın en büyük topçu kuvvetlerinden birine sahip olan Kuzey Kore, Güney Kore'nin 50 milyonluk nüfusunun neredeyse yarısına ev sahipliği yapan geniş başkent bölgesinin vurucu mesafesinde konuşlanmış çok sayıda uzun menzilli topa sahiptir.

Yaklaşık 450 askerin katılımıyla yapılan tatbikatın "Kuzey Kore tehdidine karşı caydırıcılığı artırmak için" düzenlendiği ifade edildi.

KAYNAK: HABER7, AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj