İran Cumhurbaşkanı: İsrail'e operasyon sınırlı tutuldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail'e düzenlenen saldırıyı sınırlı tuttuğunu söyledi: "Gerçek Vaat operasyonu, İsrail'in heybetini yıkmıştır. Operasyon sınırlı tutuldu. Eğer daha güçlü saldırı düzenlenmiş olsaydı İsrail'den eser kalmayacaktı."

İran Cumhurbaşkanı: İsrail'e operasyon sınırlı tutuldu
İran Cumhurbaşkanı: İsrail'e operasyon sınırlı tutuldu
GİRİŞ 17.04.2024 14:00 GÜNCELLEME 17.04.2024 14:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran'da "Ordu Günü" kutlamaları töreninde yaptığı konuşmada İsrail'e saldırıyı değerlendirdi.

Reisi, "Gerçek Vaat operasyonu, İsrail'in heybetini yıkmıştır. Operasyon sınırlı tutuldu. Eğer daha güçlü saldırı düzenlenmiş olsaydı İsrail'den eser kalmayacaktı." dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail'in istihbarat, güvenlik ve askeri alanda stratejik bir yenilgiye uğradığını kaydetti.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

Tahran yönetimi, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı "açık ve etkili" şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Bartu 1 hafta önce Şikayet Et
    Alçaklıkta,ikiyüzlülükte siyonist İsrail’le yarışan , yaptığı her iş Rusya ya be batıya yarayan şeytan iran!
    Cevapla
  • İzmirli 1 hafta önce Şikayet Et
    Sizi yalancı sahtekarlar Sünni düşmanları sizi
    Cevapla
  • Gurbetci 1 hafta önce Şikayet Et
    Cok da inandik şiaya....
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    palavracılar, sizin 10 rütbeli adamınızı imha etti İsrail ,sizin sözde cevabınız ise 1 kişiyi yaralamadı bile, kendinizi gülünç duruma düşmekten rezil ediyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    artık emekleyen çocuklar bile sizin DANIŞIKLI DÖĞÜŞ yaptığınızı biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim