İran tehdit etti ABD jet hızıyla onayladı! Üç ülkeye 95 milyar dolar destek!

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik 95 milyar dolarlık yardım kabul edildi.

GİRİŞ 20.04.2024 22:14 GÜNCELLEME 21.04.2024 10:36
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a fon sağlayacak 95 milyar dolarlık bir dış yardım paketini onayladı.

İran tehdit etti ABD jet hızıyla onayladı! Üç ülkeye 95 milyar dolar destek!

İSRAL, UKRAYNA VE TAYVAN'A 95 MİLYAR DOLAR DESTEK VERİLECEK 

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, Kiev yönetiminin Rusya'ya karşı verdiği savaşta, stoklarının erimek üzere olduğu bir dönemde, 6 aylık siyasi çıkmazı sonlandırarak, İsrail ve Tayvan yardımlarıyla 95 milyar doları bulan tasarıyı onayladı.

ABD Doları

İSRAİL'E SOYKIRIM DESTEĞİ

Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi başkanı Mike Johnson, Demokratlarla hareket ederek, kendi partisindeki itiraz oylarını bastırırken, yasa tasarısı iki partinin desteğiyle 122 ret oyuna karşın 311 evet oyuyla kabul edildi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Demokratların çoğunluğundaki Senatonun da söz konusu yardım paketini muhtemelen salı günü onaylaması bekleniyor.

ABD ve Tayvan bayrağı

Temsilciler Meclisinden geçen 95 milyar dolarlık paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının dışında, İsrail'e 26 ve Hint-Pasifik bölgesinin (Tayvan) güvenliğine 8 milyar dolar yardım yapılmasını da içeriyor.

İsrail'e ayrılan 26 milyar dolarlık paketin içindeki 9 milyar dolarlık bölümün Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde kullanılmak üzere insani yardımlara ayrılması öngörülüyor.

İran tehdit etti ABD jet hızıyla onayladı! Üç ülkeye 95 milyar dolar destek!

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 191
  • OSMANOGLU 1 hafta önce Şikayet Et
    israil sayesine iranin 6 milyari serbest birakilmisti,galiba buyuk seytan neler tapiyor boyle
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ne bitmez parra varmış bu abd yahu öyle para saçıyor ukranyaya. niye bilirmisiniz ilerde sömürerek ilk ülke ukranyadır.
    Cevapla
  • Aligato 1 hafta önce Şikayet Et
    İran İsrail'in çıkarı olmadigi hiç bir seyi yapamaz İran İsrail'in kendisidir
    Cevapla
  • Alptekin 1 hafta önce Şikayet Et
    Haa haa ha. Yoksa, 95 milyarlık paketin geçmesi için miydi bu tiyatro ulan İran.
    Cevapla
  • Çin utanç verici! 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD eksikleri olsa bile kuraklık afad olsa deprem olsa yardım gönderir "Usaid"! Çin=PRC ise Gaze ye insani yardım göndermeyen dünyanın 2 Zengin ülkesi! Google resim ile "Countries providing aid to Gaza" ara incele Gaze yardım gönderen Rusya Federasyonu, Hindistan, ABD, Almanya..fakir gariban Venezuela bile gazeyi yardım gönderirken Çin Gaze ye insani yardım göndermemiş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı