Ada ülkesinde parlamento seçimlerinin galibi belli oldu

Güney Asya'nın ada ülkesi Maldivler'de düzenlenen parlamento seçimleri, kesin olmayan sonuçlara göre Devlet Başkanı Muhammed Muizzu'nun partisi Halkın Ulusal Kongresi'nin (PNC) zaferiyle sonuçlandı.

Ada ülkesinde parlamento seçimlerinin galibi belli oldu
Ada ülkesinde parlamento seçimlerinin galibi belli oldu
GİRİŞ 22.04.2024 01:09 GÜNCELLEME 22.04.2024 01:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Maldivler Seçim Komisyonu tarafından açıklanan kesin olmayan sonuçlara göre, seçimde bölgeleri temsilen 93 sandalyenin 86'sı belirlendi.

Komisyon, PNC'nin 86 sandalyeden 66'sını kazandığını açıklarken Devlet Başkanı Muizzu'nun partisi, kalan 7 sandalyenin sonucunu beklemeden zaferini ilan etti.

Mevcut durumda, halihazırdaki mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Maldivler Demokratik Partisi (MDP) yalnızca 10 sandalye kazanabildi.

Dünya Bankası verilerine göre 500 binin üzerinde nüfusa sahip Maldivler'de 280 bini aşkın seçmen, bu sabah yerel saatle 08.00 ile 17.30 arasında sandık başına gitti.

Maldivler'deki seçimler, burada rekabet halinde olan Hindistan ve Çin tarafından da yakından takip ediliyor.

Parlamento seçimi, geçen yıl eylül ayında devlet başkanı olarak seçilen ve Çin yanlısı politika yürüten Muizzu için önem arz ediyor, zira Hindistan yanlısı MDP'nin parlamentoda baskın olması, devlet başkanının önünde büyük engel oluşturuyor.

6 Nisan 2019'daki parlamento seçimlerinde, MDP 65 sandalye kazanarak seçimlerden birinci çıkmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Kul insan 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. Bu ülkeden İnglizler'in varlığı yok edilmelidir. Bütün Müslüman ülker Amerika İngiltere varlığından kurtulmalı. Türkiye varlığı bize fayda sağlar.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Gökçe 1 hafta önce Şikayet Et
    Haber sevindirici . Hayırlı olsunü
    Cevapla
  • Serdar 1 hafta önce Şikayet Et
    Maldivlerin Müslüman bir devlet olduğunu bilen kaç kişi var acaba
    Cevapla
  • Mert 1 hafta önce Şikayet Et
    Tam aksine bilmeyen yoktur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması