ABD gözünü kararttı! Katliama ve savaşa 95 milyar dolar destek!

ABD, devam eden savaşları maddi destek sağlayarak körüklemeye devam ediyor. Gazze'de katliama devam eden İsrail'e, Rusya ile mücadele eden Ukrayna'ya ve Çin ile sürtüşen Tayvan'a toplam 95 milyar dolar değerinde yardım sağlayacak.

GİRİŞ 22.04.2024 08:17 GÜNCELLEME 22.04.2024 09:27
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a maddi yardım için kolları sıvayan ABD, 95 milyar doları gözden çıkardı.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ YÜKLÜ PAKETE "EVET" DEDİ  

Aylardır üzerinde tartışılan o yardım paketi kabul edildi. ABD İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a toplam 95 milyar dolarlık yardım için onayı verdi. Temsilciler Meclisi ve Senato arasındaki tartışma aylar sonra kapandı. Meclis Başkanı Mıke Johnson'ın önerdiği paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının dışında, İsrail'e 26 ve Hint-Pasifik bölgesindeki Tayvan'ın güvenliğine 8 milyar dolar yardım yapılmasını da içeriyor. Cumhuriyetçiler yine karşı çıksa da bu kez yeterli olmadı, paket ezici bir çoğunlukla kabul edildi.

"BATI MEDENİYETLERİNİN SAVUNULMASI ANLAMINA GELİYOR"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Paket, "Batı medeniyetlerinin savunulması anlamına geliyor" dedi. Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de, ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteğini “Tehlikeyi tırmandırdığı ve savaşın kapsamının genişletilmesine yeşil ışık yaktığı” şeklinde nitelendirdi.

VOLODİMİR ZELENSKİ, YARDIMA TEŞEKKÜR ETTİ

''Paketimizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum , bu hayat kurtaran bir karar. Şahsen Meclis Başkanı Mike Johnson'a, Ukrayna'da bizim gibi Rus kötülüğünün kesinlikle hüküm sürmemesi gerektiğini düşünen tüm Amerikalılara minnettarım.'' dedi.

Rusya ise Ukrayna'ya yardıma tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Budo 1 hafta önce Şikayet Et
    Bakalım Abd nin çöküşü ne zaman onaylanır.
    Cevapla
  • hhüseyin 1 hafta önce Şikayet Et
    Başka ne beklenirdi ki. Zaten israile mevcut olayları yaptıran terörist ABD değil mi?
    Cevapla
  • İsmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Oncerusya sonra. İran. Sora çini bitirecekler başka ülkeleri destdkleyerek düşman kalleşçe savaşıyor
    Cevapla
  • insanlık 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar insan değil, en aşağılık yaratıklar. Geçmişleri de zaten katliamlarla zulüm ve kötülüklerle dolu. İnsanlık alemi bu küfür milletinden neler çekti ve hala çekiyor. Dünyanın gözünün önünde utanmadan aynı zulümlerini yapmaktan çekinmiyorlar ve bir de bu yaptıklarına medeniyetin savunulması diyorlar. Batsın sizin medeniyetiniz!
    Cevapla
  • İsmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusya'yı bitirmek istiyorlar kendileri deyil başkalarını savastiritolar parayla sonra sıra çine gelecek tahmin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama