İtalya'da çocuk mahkumlara işkence yapan ondan fazla gardiyan gözaltına alındı

İtalya'nın Milano kentindeki ceza infaz kurumunda çocuk mahkumlara kötü muamele ve işkence yaptıkları gerekçesiyle 13 gardiyanın gözaltına alındığı bildirildi.

İtalya'da çocuk mahkumlara işkence yapan ondan fazla gardiyan gözaltına alındı
İtalya'da çocuk mahkumlara işkence yapan ondan fazla gardiyan gözaltına alındı
GİRİŞ 22.04.2024 17:13 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:14

Milano Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 12'si Milano'daki Cesare Beccaria Çocuk Ceza İnfaz Kurumunda çalışan, biri daha önce burada görev yapmış 13 gardiyan, farklı suçlardan hükümlü çocuklara kötü muamelede bulundukları ve işkence yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

İDDİALAR HER TÜRLÜ ŞİDDETİ GÖSTERİYOR

Soruşturma çerçevesinde ayrıca 8 kişi de kamu görevinden ihtiyaten uzaklaştırıldı. Ayrıca bir çocuk mahkuma cinsel istismara varan şiddet uygulandığı iddiasının da araştırıldığı kaydedildi.

TEKNİK TAKİP

Kötü muamelenin 2022’den bu yana sürdüğü ve bunun işkence mağduru çocuk mahkumların ihbarları üzerine teknik takiple tespit edildiği belirtildi.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM

İtalya'da önceki aylarda da Foggia ve Reggio Emilia kentlerindeki cezaevlerinde kötü muamele ve işkence gerekçesiyle bazı cezaevi polisleri hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar