Aliyev ve Putin bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Moskova'ya gitti. Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Aliyev ve Putin bir araya geldi
Aliyev ve Putin bir araya geldi
GİRİŞ 22.04.2024 17:38 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:38

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleleri ele alıyor.

KRİTİK GÖRÜŞMELERİ TAKİP ETTİ

Aliyev'in Moskova ziyareti 2 kritik gelişmenin hemen peşinde gerçekleşti

İlk olarak, Azerbaycan topraklarına geçici olarak konuşlanan Rus Barış Gücü'nün çekilme süreci, planlanandan erken başladı.

İkinci olarak da Azerbaycan, 4 köyü daha tek kurşun bile atmadan Ermenistan'dan geri almayı başardı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Azerbaycan Rusya'nın büyük dostu, komşusu, ortağı ve müttefikidir. Birçok ortak çıkarımız, büyük işbirliği potansiyelimiz var " ifadelerini kullandı. Her iki ülkenin de ilişkileri geliştirmek için siyasi iradeye sahip olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi