Gazze'de annesinin rahminden kurtarılan bebek vefat etti

İsrail'in Gazze'nin güneyine düzenlediği hava saldırısının ardından ölmek üzere olan annesinin karnından kurtarılan bebek Sabrin, hayatını kaybetti. Günlerdir konuşulan bebek, adını aldığı annesinin yanına defnedildi.

Gazze'de annesinin rahminden kurtarılan bebek vefat etti
Gazze'de annesinin rahminden kurtarılan bebek vefat etti
GİRİŞ 26.04.2024 11:59 GÜNCELLEME 26.04.2024 11:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'nin güneyine düzenlediği hava saldırısının ardından ölmek üzere olan annesinin karnından kurtarılan bir bebek hayatını kaybetti.

Sabrin el-Sakani adlı bebek, pazar günü gece yarısından kısa bir süre sonra Refah'taki bir hastanede sezaryenle annesinin karnından alınmıştı.

Kaotik ortamda doktorlar ciğerlerine hava basmak için bir el pompası kullanarak bebeği hayata döndürdüler.

Ancak bebek perşembe günü hayatını kaybetti ve adını aldığı annesinin yanına defnedildi.

Sabrin bebek geçen hafta sonu Refah'ta düzenlenen iki hava saldırısında ölen 16 çocuk arasındaydı. Hepsi de yaşadıkları konutları hedef alan bombardımanda öldürülmüştü.

İsrail ordusu, Hamas savaşçılarını ve altyapısını hedef aldıklarını iddia etti.

Sabrin daha bebeğini kucağına almadan ve sarılmadan hayatını kaybetmişti.

20 Nisan’da gece yarısından bir saat öne İsrailler, Sabrin'in eşi ve üç yaşındaki kızları Melek ile uyuduğu evine bomba attı.

Sabrin ağır yaralandı, eşi ve Melek öldü. Fakat acil durum görevlileri olay yerine geldiğinde, bebek hala annesinin rahminde canlıydı.

Sabrin'i hastaneye yetiştirdiler ve doktorlar acil sezaryenle bebeği dünyaya getirdiler.

Kadın kurtarılamadı, ancak bebeğin yaşama döndürmeye çalışan doktorlar, yavaşça göğsüne vurup nefes almasını sağladılar. Akciğerlerine hava pompalandı.

Refah’taki Emirlikler Hastanesi’nde bulunan yeni doğan ünitesinde acil servisin baş hekimi Dr. Muhammed Salama, sadece 1,4 kilo ağırlığındaki bebeğin “Ciddi bir solunum sorunuyla doğduğunu” söyledi.

Doktor bir bant parçasına “Şehit Sabrin el Sakani’nin bebeği” yazıp, bebeğin üzerine yapıştırdı, sonra da kuvöze konuldu.

Dr. Salama “Sağlık durumunda bir parça gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Ancak risk hala devam ediyor. Solunum zorluğu sorunu prematüre doğum kaynaklı. Bebek şu anda annesinin rahminde olmalıydı, ancak bu hakkı elinden alındı” diye anlatmıştı durumu.

Annesinin anısına bebeğe Sabrin adı verilmişti.

Gazze’deki yönetime göre savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana 34 bin kişi katledildi ve bunların en az üçte ikisi, kadınlar ve çocuklar.

İsrail, 7Ekim'den sonra Gazze’yi hedef almaya başladı. İsrail ordusu, sivilleri hedef almadığı konusunda ısrar ediyor ve Hamas’ı sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçluyor.

İsrail’in 20 Nisan’da Refah’ta düzenlediği hava saldırısında aynı zamanda hepsi bir sülaleden 15 çocuk da öldürüldü.

Saldırılardan sonra İsrail ordusunun BBC’ye gönderdiği yazılı açıklamada, "Bahsedilen zamanlarda, İsrail Ordusu Gazze’deki terör örgütü hedeflerine saldırı düzenledi. Bunlara askeri tesisler, saldırı düzenlenen yerler ve silahlı teröristler de dahil" demişti.

Şu anda, Refah’ta İsrail ordusu savaşın önceki dönemlerinde güneye gitmenin güvenli olacağını söylediği için toplanan 1,4 milyon kişi yaşıyor.

Ancak son günlerde, İsrail güçlerinin Hamas’la savaşa devam etmek için Refah’a gireceği spekülasyonları arttı.

ABD, İsrail’e büyük bir insani bir krize yol açabilecek Refah’ın topyekun işgali yerine, daha hedef gözeten bir tutum takınması çağrısı yaptı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Ayışığı 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu zulme daha ne kadar susacak İslam alemi rabbim bağışlasın biz zalim insanları
    Cevapla
  • Nehir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ım bu zulüm ne zaman bitecek biz Müslüman olarak daha ne kadar seyredecez bu katliamı içimiz parçalanıyor ama sadece seyrediyoruz.
    Cevapla
  • Karslı 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin melek çocuk.unutma sizler cenetliksiniz inşallah.ama sizin ahlarinizida Allah tüm zalimlerden ve pısırık vurdum duymaz sözde Müslümanlardan da hem dünyada hemde ahirettde soracaktır inşallah.allah ında bir hesabı vardır.er yada geç tecelli edecektir.inşallah.
    Cevapla
  • yusuf 1 hafta önce Şikayet Et
    Annesi cennete girerken onu bırakmak istememiş demekki... Dünyadan kurtuldular, ebedi beraber olacaklar..
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    biz çok şey hak ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL