Arap Birliği'nden 'Silah satışını durdurun' çağrısı

Arap Birliği, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine İsrail'e silah ve mühimmat ihracatını durdurma çağrısı yaptı.

Arap Birliği'nden 'Silah satışını durdurun' çağrısı
Arap Birliği'nden 'Silah satışını durdurun' çağrısı
GİRİŞ 25.04.2024 08:50 GÜNCELLEME 25.04.2024 08:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Arap Birliği, İsrail ordusunun 200'den fazla gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri görüşmek üzere daimi temsilciler düzeyinde olağanüstü toplandı.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre birlik, "İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Mescid-i Aksa'da Filistin halkına yönelik saldırganlığını ve soykırım suçunu devam ettirmesini” şiddetle kınadı.

İsrail ordusunun Refah kentine saldırı niyetinin Filistin halkına yönelik yeni bir katliam anlamına geleceği uyarısında bulunan birlik, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin, İsrail'in ateşkese uymasını ve insani yardım girişini güvence altına alan BM Antlaşması'nın 7. bölümündeki maddeler uyarınca bir kez daha karar almasını istedi.

Birlik, ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik başvurusunu veto etmesini de kınadı.

Arap Birliği, vetonun, ABD’nin bölgede barış, güvenlik ve istikrarın gerekliliklerini ve esaslarını yerine getirmekte başarısız olduğunu gösterdiğini ve iki devletli çözümü destekleyen beyanıyla çeliştiğini bildirdi.

Konsey, “ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine İsrail’e silah ve mühimmat ihracatını durdurmaları ve İsrail'in Filistin halkına karşı soykırım suçunda kullandığı insansız hava araçlarının üretimini finanse etmeyi bırakmaları" çağrısında bulundu.

“Bölgede ve dünyada barış şansını kurtarmak, güvenlik ve istikrarı sağlamak için Filistin Devleti'ni tanımayan tüm ülkelere bir an önce tanımaları" çağrısında bulunan Arap Birliği, Gazze Şeridi’ndeki Şifa ve Nasır Hastaneleri’nde ortaya çıkarılan toplu mezarlarla ilgili uluslararası adalet kurumlarından bağımsız soruşturma yürütmesini talep etti.

Filistin 22 Nisan'da Arap Birliği'ni Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik "soykırım suçlarını" görüşmek üzere acilen toplanmaya çağırmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Aydın Güvendir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ancak kinama başka bir şey yok Allah Filistin kürban olayım Allah İsrail kahru perişan etsin inşallah Allah muallim manlarin birlik ve beraberlik versin inşallah
    Cevapla
  • Salih 1 hafta önce Şikayet Et
    İngiliz Arablar için değil ilhak etmek için Osmanlı’yı parçaladı oturun yerinizde Filistinden sonra sıra size gelecek
    Cevapla
  • Ziya Can 1 hafta önce Şikayet Et
    aciz korkaklar...
    Cevapla
  • mursal 1 hafta önce Şikayet Et
    Aklınız gerimi anlamıyorum en büyük silah sizde sen kes petrolü bak ne oluyor korkaklar maf ettiniz gezze halkını
    Cevapla
  • Kenan 1 hafta önce Şikayet Et
    başkalarına sarmayı bırakın. arapbirliği olarak israil saldırganlığına karşılık ortak bir birlik oluşturup filistinli müslümanlara yardım edin. tabiki korkak ve abd kuklası değilseniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!