ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe

ABD'nin ünlü Columbia Üniversitesinde başlayan protesto, ABD geneline yayıldı. ABD polisi, Emory Üniversitesinde ekonomi profesörü Fohlin ile Felsefe Bölüm Başkanı McAfee'yi de ters kelepçeyle gözaltına aldı.

GİRİŞ 26.04.2024 01:34 GÜNCELLEME 26.04.2024 10:28
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

ABD'de üniversitelerden başlayan Filistin'e destek eylemleri büyüyor. ABD'nin ünlü Columbia Üniversitesinde başlayan protesto, ABD genelinde çok sayıda üniversiteye yayıldı. 

ÇOK SAYIDA ÜNİVERSİTE GAZZE İÇİN AYAKLANDI

2000’de Lübnan sınırından İsrail’e attığı sembolik taştan sonra atılmak istenen ancak rektörün “ifade özgürlüğü” yazısıyla sahip çıktığı Edward Said’in öldüğü 2003'e kadar hocalık yaptığı Columbia Üniversitesi'nde başlayan protesto, Georgetown ve George Washington, Emory, Harvard, MIT, Yale, Texas, NYU, Kaliforniya Eyalet, Minnesota, Güney Kaliforniya üniversitelerine yayıldı.

On binlerce öğrencinin çadır kurarak katıldığı ve polisin sert saldırılarıyla gündemden düşmeyen eylemlere hocalar da destek veriyor. 

POLİS KAMPÜSLERDE ORANTISIZ MÜDAHALELER YAPIYOR

Polisi kampüse sokan Columbia Üniversitesi yönetimi uzaktan eğitim kararı alırken, sadece Güney California Üniversitesi'ndeki Filistin'e destek gösterilerinde 93 öğrenci gözaltına alınırken Emory Üniversitesi'nde öğrencilere polis biber gazı ve elektroşok silahı ile saldırdı.

İKİ AKADEMİSYEN TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI

Emory'de polis eylemlere katılan ve öğrencilerine destek veren ekonomi profesörü Caroline Fohlin ile Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee'yi de ters kelepçeyle gözaltına aldı.

McAfee'nin gözaltına alınışı bir doktora öğrencisinin çektiği videoyla tüm dünyaya yayıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 184
  • misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Soyadı manidar! MCafeeç Hapishanede intahar süsü verilip öldürülen ünlü yazılım şirketi CEO su ile aynı. Kanımca onu görüşleri yüzünden intihar süsü ile öldürmüşlerdi! Yazık bu kadına birşey olmasa bari!
    Cevapla
  • Şahlanış 5 gün önce Şikayet Et
    İslam ülkesiyiz ,islam'ın son kalesiyiz Sizde halifelik bizde Keşke barbar dediğimiz Avrupa va ABD kadar sesimiz çıksaydı Sahi Filistin kırmızı cizgimizdi ne oldu o çizgiye Hala neyi bekliyor bizim devlet Yahu anladık siz zaten onlardansiniz ama biraz dürüst olun
    Cevapla
  • Taner 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulkelerini kimlerin yonlendirdiğini hale anlamadılar mı? Bu iyi insanlar iyice uyanmalı ..
    Cevapla
  • JaleM 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistin için destek veren oğrencilere ve öğretmenlere MâşâAllah
    Cevapla
  • Gurbetci 1 hafta önce Şikayet Et
    Burda Barbar Abd polisinin en cok sevdigi ve yaptigina sey olur olmaz en ufak bir seyden bile insanlari gozaltina almaktir.bunlar yalnizca gucten anlar.Rusya bunlara en iyisini yapiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak