Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun savunmaya yönelik bir ittifak olduğu yönündeki açıklamaların yalan olduğunu belirterek "Asya Pasifik NATO için yeterli değil, Latin Amerika'ya doğru ilerliyorlar." dedi.

Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
GİRİŞ 27.04.2024 02:38 GÜNCELLEME 27.04.2024 02:39
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Lavrov ve Rusya'yı ziyaret eden Bolivya Dışişleri Bakanı Celinda Sosa Lunda, başkent Moskova'da bir araya geldi. İki bakan, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

RUSYA'DAN VENEZUELA VE NİKARAGUA'YA DESTEK

Lavrov, Latin Amerika'daki sorunların acilen çözülmesinden yana olduklarını, ABD'nin de Küba'ya yönelik ekonomik ablukayı sonlandırması gerektiğini belirtti.

Lavrov, "Bazı dış güçlerin, başta Venezuela ve Nikaragua olmak üzere, Latin Amerika ülkelerinin iç işlerine müdahale etme girişimlerine Bolivya ile birlikte karşı çıkıyoruz." ifadesini kullandı.

'NATO'NUN SAVUNMAYA YÖNELİK BİR İTTİFAK OLDUĞU YALAN!'

Arjantin'in Bolivya sınırında askeri varlığını yoğunlaştırmasını ve NATO'nun ortağı olma isteğini değerlendiren Lavrov, "NATO'nun savunmaya yönelik bir ittifak olduğu yönündeki açıklamalar yalan. Asya Pasifik de onlar için yeterli değil, Latin Amerika'ya doğru ilerliyorlar. Dünyadaki birçok ülke, bununla ilgili tehditleri ve bu durumun NATO çıkarları doğrultusunda kullanılacağını anlıyor." diye konuştu.

BOLİVYA'DAN ABD'YE REST!

Bolivya Dışişleri Bakanı Lunda da ABD'nin Küba, Venezuela ve diğer ülkeleri abluka altına aldığını belirterek "Demokratik kurumların önderliğinde çok kutuplu bir dünya düzeninin inşa edilmesinden yanayız." dedi.

ABD'nin Latin Amerika'da askeri üs kurmasına karşı çıktıklarını vurgulayan Lunda, ülkesinin barıştan yana olduğunu dile getirdi.

Filistin meselesine değinen Lunda, "İsrail ve Filistin'de çatışmalar sonucunda ölen en savunmasız kişilerin, kadınların ve çocukların korunmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Türkiye Yüzyılı* 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye venezuellaya askeri üs kurmalı
    Cevapla
  • Aslan 1 hafta önce Şikayet Et
    Unutmayin icizmizdeki sevatay yahudilerini kriptolasmislar kanser hucresi gibiler !!
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Tek kutuplu dünya sona ermiştir vahsi batinin hegemonyası bitmistir cin rusya dengeyi saglamistir artik istedikleri gibi baska ülkelere saldiramayacaklardir dogu bati savasinda biz tarafsiziz yiyin birbirinizi
    Cevapla
  • Azyazar 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunu anlamak için en büyük ülkelerden birinin başkanı olmaya gerek yok.Türkiye Nato üyesi olduğu halde Nato üyesi diğer ülkelerden bu kadar düşmanlık görüyorsa gerisi zaten komple hikaye.Nato sadece ve sadece Amerikanın çıkarları için vardır.
    Cevapla
  • Erğ 1 hafta önce Şikayet Et
    Nato,AB, Birleşmiş Milletler ve tüm uluslar arası kuruluşlar siyonizme hizmet ediyor. Yahudiler bu uluslararası kuruluşlar ile yahudi olmayan tüm insanlığı köleleştirmisler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar