Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili kan donduran detay!

Yazar ve insan hakları savunucusu Susan Abulhawa, İsrail ordusunun çekildiği Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi yerleşkesinde bulunan toplu mezarlardaki cesetlerin çoğunun sağlık çalışanları ve hastalara ait olduğunu belirtti.

GİRİŞ 28.04.2024 23:03 GÜNCELLEME 28.04.2024 23:20
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Abulhawa, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, bölgede soykırımın başlamasından bu yana Gazze'ye ikinci kez gittiğini anımsattı.

 Filistin kökenli Amerikalı yazar ve insan hakları savunucusu Susan Abulhawa

"DÜNYA, YARISI ÇOCUK OLAN SAVUNMASIZ SİVİL NÜFUSU YÜZÜSTÜ BIRAKTI"

Han Yunus'un tamamen yıkıldığını, Nasır Hastanesinde de enkaz ve yıkım olduğunu vurgulayan Abulhawa, "Dünya, yarısı çocuk olan savunmasız sivil nüfusu yüzüstü bıraktı. Buradaki insanlar kendilerini terk edilmiş hissediyor, ölümü bekliyorlar." ifadesini kullandı.

"BULUNAN CESETLERİN ÇOĞU SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE HASTALARA AİT"

İsrail ordusunun çekilmesinin ardından hastanede toplu mezarlar bulunduğunu hatırlatan Abulhawa, "Burada bulunan cesetlerin çoğu sağlık çalışanlarına ve hastalara ait. Bu bir soykırım ve yerli halkların yok edilmesi gerçekleştiriliyor." bilgisini verdi.

3 TOPLU MEZAR VE 392 ŞEHİT NAAŞININ TESPİT EDİLDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Han Yunus'taki Sivil Savunma Birimi Müdürü Yamin Ebu Süleyman, 2 gün önce yaptığı açıklamada, "Nasır Hastanesi yerleşkesinde 392 cesedin bulunduğu 3 toplu mezar tespit edildi. Cesetlerin bazılarında işkence gördüklerine ve infaz edildiklerine yönelik izler bulundu. Bazılarının ise canlı canlı gömüldüğünü tahmin ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

İsrail ordusu, uzun süre kuşatma altında tuttuğu ve 15 Şubat'ta baskın düzenlediği Han Yunus'taki Nasır Hastanesini hizmet dışı bırakmıştı.

Son olarak İsrail askerleri 24 Mart'ta yeniden kuşatma altına aldıkları hastaneye baskın düzenlemiş, yerlerinden edilen çok sayıda Filistinli ile sağlık personelini alıkoymuştu.

İsrail ordusu, 4 aylık karadan işgal sürecinin ardından 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekilmişti. Çekilmeyle kentte toplu mezarlar bulunmaya, evlerin enkazından ve yol kenarlarından cesetler toplanmaya başlandı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • Türük 2 hafta önce Şikayet Et
    şu itrailin yok olduğunu gördükten sonra ölmeyi nasip et Allahım
    Cevapla
  • yorumcu 2 hafta önce Şikayet Et
    yaa bişey soracam; bizim ülkemizde kendisine sözde aydın kesim olarak nitelendiren avrupa çığırtkanlığı yapan insan hakları teranesi ile laik kafa olanlar nerede avrupa ve dünya üniveristeleri ayağa kaltı gazzeyi savunuyor bizim ülkemizdeki tüm üniversiteler nerede ; yoksa kapandımı tatildemi veya öğrenciler kış uykusunamı yattı sesleri ve solukları çıkmıyor nerede bu bizim söz de çağdaş
    Cevapla
  • Hasip 2 hafta önce Şikayet Et
    Sadece dua rahmet dileme nasıl hesap vereceğiz. Fiili müdahale, cihat, kısas nerede Allah her şeyi biliyor başta müslüman olan bizler sonra tüm insanlar işimiz zor dünyada rezil olduk ahirette iş çetin
    Cevapla
  • S.Ahmet Gündoğdu 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunların hesabını sorup intikamını almazsak ahirette hesabını nasıl vereceğiz?
    Cevapla
  • kemal 2 hafta önce Şikayet Et
    bu katillerin yanında hitler bile çok iyi kalır, bıraksalardıda hitler bunların soyunu kurutsaydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den yeni doğal gaz anlaşması! Bakan Bayraktar açıkladı
Tasarruf  Tedbir Paketi'ne CHP ve memur sendikalarından ilk tepki