Nijerya'da kızamık salgını: 19 çocuk öldü

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Nijerya'da kızamık salgını: 19 çocuk öldü
Nijerya'da kızamık salgını: 19 çocuk öldü
GİRİŞ 29.04.2024 07:41 GÜNCELLEME 29.04.2024 07:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adamawa Eyaleti Sağlık Komiseri Felix Tangwami, yaptığı açıklamada, Mubi bölgesinde 200'den fazla çocukta kızamık tespit edildiğini belirtti.

Tangwami, salgın nedeniyle 19 çocuğun hayatını kaybettiğini aktardı.

Bölgeye sağlık personelleri ve ilaçların hızlı bir şekilde gönderildiğini dile getiren Tangwami, şiddetli enfeksiyonu olan çocukların hastanelere sevk edileceği konusunda güvence verdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Objektif 2 hafta önce Şikayet Et
    Biraz Prof. Dr. Cüneyt Konuralp'ın kızamığa dair görüşlerine de yer verin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Gazze'deki soykırım ve  Nekbe, sessiz kalanların alınlarında utanç lekesidir
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...