İspanya Başbakanı istifa etmeme kararı aldı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, istifa etmeme kararı aldı. Başbakan Sanchez, eşi Begona Gomez'in hakkındaki suçlamaların ardından istifa edip etmeyeceğine yönelik düşünme kararı almıştı.

İspanya Başbakanı istifa etmeme kararı aldı
İspanya Başbakanı istifa etmeme kararı aldı
GİRİŞ 29.04.2024 13:19 GÜNCELLEME 29.04.2024 15:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, eşi Begona Gomez'in hakkındaki suçlamaların ardından bugün istifa edip etmeyeceğine yönelik kararını açıkladı. Başbakan Sanchez, bir süre düşündükten sonra görevde kalmaya karar verdiğini bildirdi.

Ülke gündemine damga vuran açıklamanın ardından, hafta sonu boyunca İspanya'da Sanchez'in istifa etmemesi için gösteriler düzenlenmişti.

Başbakan Sanchez, Gazze'deki katliamı en üst perdeden dile getiren ve İsrail'i eleştiren en cesur Batılı lider olarak karşımıza çıkıyor. Filistin'in devlet olarak tanınması için, ülkeleri ziyaret ederek diplomasi yürütüyor.

NE OLMUŞTU?

Aşırı sağ sempatizanı "Temiz Eller" adlı sendikanın suç duyurusunun ardından, eşi Begona Gomez ile ilgili, nüfuzunu kullanarak bazı iş çevrelerine etki yapmak ve yolsuzluk iddialarıyla Madrid'deki bir mahkeme hakiminin gizli bir soruşturma başlattığının ortaya çıkmasından sonra Sanchez, görevinden ayrılmayı düşündüğünü duyurmuştu.

Sanchez, sosyal medya hesabından yaptığı ve "Vatandaşa mektup" başlığını attığı dört sayfalık açıklamada, "Hükümetin başında devam mı etsem, yoksa bu yüksek onurdan vazgeçsem mi? Buna değer mi sorusunu acilen yanıtlamam gerekiyor." diyerek, kamuya açık tüm görüşmelerini bir süreliğine iptal ettiğini ve düşünmesi gerektiğini söylemişti.

Sanchez'in açıklamalarının ardından İspanyol basınındaki yorumlarda, Başbakan'ın olası bir istifayı düşüneceğini açıklamasının "siyasi bir taktik" olduğu görüşü öne çıkarılmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • mert 2 hafta önce Şikayet Et
    siyonistlerin kurgusu!!!
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Komplodur.
    Cevapla
  • Aslı gibi. 2 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah istifa etmez..Ederse İsrail kendi istediği birini getirir.. Rabbim fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yazık oldu...yahudi ve İsrail lobisi galip geldi... yaşasın Filistin ve Gazze.
    Cevapla
  • Ozimus 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail’in aleyhine açıklamalar yapmasının ardından böyle bir olay olması çok ilginç!?!?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Amerikalılar bu defa da akreplerimize göz dikti!
Türkiye'nin 4'te 1'ne elektrik verecek! Yeni dönem başlıyor