Soykırım davası açılmıştı! Uluslararası Adalet Divanı'ndan Almanya duyurusu

Nikaragua’nın, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına siyasi, mali ve askeri destek sağlayarak "soykırım işlemesini kolaylaştırdığı" gerekçesiyle Almanya aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada, karar yarın açıklanacak.

Soykırım davası açılmıştı! Uluslararası Adalet Divanı'ndan Almanya duyurusu
Soykırım davası açılmıştı! Uluslararası Adalet Divanı'ndan Almanya duyurusu
GİRİŞ 29.04.2024 19:38 GÜNCELLEME 29.04.2024 19:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

UAD'den yapılan açıklamada, Nikaragua'nın Almanya aleyhine 1 Mart'ta açtığı davada, ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin kararın yarın TSİ 16.00'da ilan edileceği duyuruldu.

Divan Başkanı Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam tarafından okunacak kararda, davanın esasına ilişkin kesin hüküm verilinceye kadar geçecek sürede, Almanya'nın İsrail'e yaptığı silah sevkiyatını durdurmasını isteyen Nikaragua'nın geçici tedbir talepleri hükme bağlanacak.

NE OLMUŞTU?

Nikaragua, İsrail'in Gazze'deki soykırımına siyasi, mali ve askeri destek vermekle suçladığı Almanya aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında dava açmıştı.

Nikaragua, 8 Nisan'daki duruşmalarda, Almanya'nın uluslararası hukuku dört şekilde ihlal ettiğini öne sürdü.

Nikaragua, ilk olarak Almanya'nın, İsrail'e verdiği askeri, siyasi ve mali destekle Gazze'de soykırım işlenmesini kolaylaştırdığını ve Soykırım Sözleşmesi'ne aykırı hareket ettiğini belirtti.

Almanya'nın İsrail'e en çok silah tedarik eden ikinci ülke olduğunu kaydeden Nikaragua’nın avukatları, Almanya’nın aynı zamanda İsrail'e verdiği bu mühimmatların Gazze'deki soykırımda kullanıldığını bilmemesinin mümkün olmadığını vurguladı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Recep oto 2 hafta önce Şikayet Et
    Onlar birbirlerinin dostudur onları dost edinmeyin ALLAH inananlarla beraberdir ve tuzak kuranların en hayırlısıdır
    Cevapla
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Filistin yok oluyor bu kani bozuk adalet divan I hala bekliyor sizin adaletinizin icine edeyim kuklalar daha neyi bekliyorsunuz kokubozuklar
    Cevapla
  • Reşo 2 hafta önce Şikayet Et
    Almanya’nın sicili malum yeniden soykırıma yardımdan yargılanmalı
    Cevapla
  • Ahbm 2 hafta önce Şikayet Et
    Gerçekten özgür bir ülke olduğu belli helal olsun sana Allah hidayet versin inşallah
    Cevapla
  • Chpppp 2 hafta önce Şikayet Et
    Nikaragua kadar olamadı TÜRKİYE AÇILAN BİRTEK DAVA VARMI. İSRAİLE ALMANYAYA REİS BOŞ BOŞ KONUŞUYOR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şenol Güneş'i resmen duyurdular! İmza an meselesi
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!