Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu

Yayımlanan yeni bir rapora göre, Avrupa'da 2021 ile 2023 yılları arasında 50 binden fazla refakatsiz çocuk göçmen kayboldu.

GİRİŞ 01.05.2024 16:32 GÜNCELLEME 01.05.2024 16:44
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Araştırmacı gazetecilik projesi Lost in Europe tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, Avrupa'da 2021 ile 2023 yılları arasında 50 binden fazla refakatsiz çocuk göçmen kayboldu.

Lost in Europe tarafından yayınlanan raporda, bu üç yılda 51 bin 433 çocuk göçmenden Avrupa'ya geldikten sonra haber alınamadığı bildirildi. 

Almanya'nın 'göçmen çocuk' kararının altındaki ürpertici gerçek: Türkler de tehlikedeAlmanya'nın 'göçmen çocuk' kararının altındaki ürpertici gerçek: Türkler de tehlikede

Avrupa'da binlerce sığınmacı çocuk insan tacirlerinin eline düşüyorAvrupa'da binlerce sığınmacı çocuk insan tacirlerinin eline düşüyor

EN ÇOK ÇOCUK KAYBI İTALYA'DA

Yapılan araştırma bir kez daha Avrupa'nın karanlık yüzünü ortaya çıkardı. Avrupa ülkelerinden refakatsiz çocuk göçmen kayıplarına ilişkin veriler toplayan Lost in Europe araştırmacıları, en çok çocuk kaybının İtalya'da kaydedildiğini açıkladı.

Buna göre, İtalya'da üç yılda 22 bin 899 refakatsiz çocuk göçmen kayıp olarak kayıtlara geçti. İtalya'yı 20 bin 77 kayıp çocukla Avusturya izledi. 

170 bin çocuk organ mafyasının hedefinde170 bin çocuk organ mafyasının hedefinde

SAYI DAHA DA YÜKSEK OLABİLİR

Kayıp çocukların sayısının bundan daha da yüksek olabileceğini belirten raporun yazarları, "Veriler genellikle tutarsız ve eksik ve Avrupa'daki birçok ülke kayıp refakatsiz çocuklarla ilgili veri bile toplamıyor." ifadelerini kullandı. 

Avrupa Kayıp ve Cinsel Sömürüye Uğramış Çocuklar Federasyonu Missing Children Europe'un genel sekreteri Aagje Ieven, bu verileri "endişe verici" olarak nitelendirildi. 

KAYIP ÇOCUKLAR NEREDE?

Lost in Europe'a konuşan Ieven, "Kayıp refakatsiz çocuklarla ilgili raporların sayısındaki artış, yüzeyin altında beliren dev buzdağını keskin bir şekilde hatırlatıyor." dedi.

Lost in Europe'un 2018 ile 2020 yılları arasındaki çocuk kayıplarını inceledikleri bir önceki raporu, 2021 yılında yayımlanmıştı. 

Bu raporda, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında 18 bin refakatsiz çocuğun Avrupa'ya geldikten sonra kaybolduğu tespit edilmişti. Çarşamba günü yayımlanan yeni rapor, sonraki üç yılda bu sayının neredeyse üç kat arttığını gösteriyor.

Kayıp çocuklar raporu Avrupa'nın gerçek yüzünü ortaya çıkardıKayıp çocuklar raporu Avrupa'nın gerçek yüzünü ortaya çıkardı

ABD'den göçmenlere büyük zulüm: Çocuklara ne oluyor?ABD'den göçmenlere büyük zulüm: Çocuklara ne oluyor?

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Nurhayat 5 ay önce Şikayet Et
    Organ olarak kullanıldı...
    Cevapla
  • Salim 5 ay önce Şikayet Et
    AMERİKAN MECLİSİNDE HAYKIRAN YAŞLI YAHUDİ KADINI TUTUKLADILAR, TUTUKLANIRKEN DE HAYKIRIYORDU "Soykırımı durdurmak için sesinizi yükselttiğinizde, toplum içinde size böyle davranıyorlar. Bize sanki teröristmişiz gibi davranılıyor ve ben şimdi hapse atılacağım. Tedavi görüyorum. Evet, Gazze'deki insanlara bundan çok daha kötü muamele ediliyor ve biz de bunu bu yüzden yapıyoruz."
    Cevapla
  • Yazık ki ne yazık 5 ay önce Şikayet Et
    Nerede olacak tabii ki organ mafyasında
    Cevapla
  • E.dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    kayıp çocukları başta emerika ıngiltere Almanya italya yer Altinda gelecekte SAVAŞ icin yetistiriyor kime karşı müslümanlara
    Cevapla
  • Aynen 5 ay önce Şikayet Et
    Biranda daş diye bir örgüt kurdular binlerce terörüs sahaya sürdüler çoğu ağrupa ülkelerinden gelmeydi bunlardan herşey beklenir sinsi şeytanlar Müslüman ülkeleri karıştırıyorlar ki sürekli önlerine çıkmasınlar mazlumlara istedikleri muameleyi yapıyorlar afrika yı acından iç savaşla yok ederken diyer yerlerinde iç savaşla yok ediyorlar kendileride şeytanla dans ediyorlar lanetliler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Bahçeli'den TUSAŞ açıklaması
Bulgar basını: Türkiye'ye ödemeyi durdurduk