Mısır, Refah operasyonu sonrası kuzey Sina'daki askeri hazırlık seviyesini artırdı

İsrail'in Refah'ta askeri operasyon yapacağını duyurmasının ardından Mısır'ın, Gazze Şeridi sınırındaki kuzey Sina'daki ordusunun hazırlık seviyesini artırdığını bildirildi

Mısır, Refah operasyonu sonrası kuzey Sina'daki askeri hazırlık seviyesini artırdı
Mısır, Refah operasyonu sonrası kuzey Sina'daki askeri hazırlık seviyesini artırdı
GİRİŞ 06.05.2024 16:44 GÜNCELLEME 06.05.2024 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reuters'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail'in Refah'ta askeri operasyon yapacağını duyurmasının ardından Mısır'ın, Gazze Şeridi sınırındaki kuzey Sina'daki ordusunun hazırlık seviyesini artırdığı bildirildi.

İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısının yüz binlerce Filistinliyi sınırdan tahliye edeceği korkusuyla Mısır'ın Gazze Şeridi sınırı yakınında müstahkem bir tampon bölge inşa ettiği ortaya çıkmıştı.

Kahire, böylesi bir zorla yerinden edilmenin , İsrail'in kurulmasına yol açan savaşta yaklaşık 750.000 Filistinlinin evlerinden yurdundan edildiği 1948 Nakba ile kıyaslanabilir olacağını vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Türkiye Yüzyılı* 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye gazzeye Askeri barış harekatı için tüm imkanlarını sarfetmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Starbucks’ı boykot edenlere ‘salak’ diyen Ümit Özdağ, oyuncu Sinan Albayrak’a dava açtı
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası