İsrail ve ABD arasında deprem! Netanyahu'dan son dakika ABD duyurusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'e silah sevkiyatını kesen ABD yönetimine yayımladığı görüntülü mesajla dolaylı cevap verdi. Netanyahu, "Yalnız durmamız gerekiyorsa yalnız duracağız. " dedi.

GİRİŞ 10.05.2024 03:07 GÜNCELLEME 10.05.2024 09:25
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Netanyahu, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülü bir mesajda İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği 1948'e oranla daha güçlü olduğunu söyledi.

'YALNIZ DURMAMIZ GEREKİYORSA YALNIZ DURACAĞIZ'

ABD'nin silah sevkiyatını durdurmasına dolaylı cevap veren Netanyahu, "Yalnız durmamız gerekiyorsa yalnız duracağız. Daha önce de söylediğim gibi gerekirse tırnaklarımızla mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasında yer alan, adı açıklanmayan bazı ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, ABD'nin İsrail'e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refah'taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğrulamıştı.

ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”

ABD Başkanı Joe Biden da CNN'e verdiği röportajda, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • vatan sevdası 1 hafta önce Şikayet Et
    gönderdikleri elinde patlar siyonist yahudiler i ALLAH ım kahhar isminle kahru perişan et
    Cevapla
  • Rahip bronson 1 hafta önce Şikayet Et
    Adolf Hitler sonuna kadar haklıydı!!!
    Cevapla
  • Cecen 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd olmasın İngiliz var o olmazsa alman oyoksa Fransız var adamlar sihirbaz gibi hillebaz biz uyanana kadar tavşan bayırı aşar
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Göndereceğşni gönderdin
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 hafta önce Şikayet Et
    Biz de yedik, daha dün İsrail her türlü silahı kullanabilir diye dünyayı tehdit eden ABD güya İsrail'in yaptıklarına karşı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj
İsrail sınır kapılarını kapattı: 3 bin yardım tırı dışarıda kaldı