Mısır Dışişleri Bakanı'ndan İsrail açıklaması!

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail'in Refah dahil Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdürmesinin, bölgenin istikrarı üzerinde büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı'ndan İsrail açıklaması!
Mısır Dışişleri Bakanı'ndan İsrail açıklaması!
GİRİŞ 13.05.2024 19:48 GÜNCELLEME 13.05.2024 19:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şukri, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Blinken ile Şukri, Gazze'deki gelişmeler, İsrail'in Refah'taki askeri "operasyonları" ve Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını ele geçirerek insani yardımların girişine engel olması konularını değerlendirdi.

Şukri, Gazze ve Refah'taki askeri "operasyonların" sürmesinin bölgenin istikrarı için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Her iki Bakan da İsrail ile Gazze arasındaki sınır kapılarının açılması ve Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda yardımın bölgeye girmesi gerektiğini dile getirdi.

Blinken ile Şukri ayrıca, Gazze'deki krizle ilgili tüm gelişmelerde koordinasyon ve istişare içinde olma ve çatışmaların bölgede başka yerlere sıçramaması için çalışma konusunda anlaştı.

İsrail'in 5 Mayıs'ta Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatması ve 7 Mayıs'ta Refah Sınır Kapısı'nı işgal etmesinden bu yana Gazze Şeridi'ne hiçbir insani ve tıbbi yardım ya da yakıt girişi olmadı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yahudiye hizmet etmekten gurur duyarlar .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    insanliginiza lanet olsun
    Cevapla
  • İrfan 2 ay önce Şikayet Et
    Amanda aman ne büyük laflar etmiş siyonizmin köpeği
    Cevapla
  • Ismetler 2 ay önce Şikayet Et
    Misirin basindakiler zaten atamizin vefatindan sonra basa gecipte ab nin her istedigini yerine getirip gelisimimizi engelliyenlerle ayni kafadan olsnlar, yeterki kendi tuzlari kuruda olsun, bizde öyleydik hatta yine öyle olmaya yakiniz, yüzde onun tuzu kuru gerisi ac cahil muhtac olsun istiyorlar
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    israilden korkuyorlar bir sonra ki işgal kendi topraklarında olacağı için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü