Beyaz Saray: Biden, İsrail'e hızlı silah sevkiyatı öngören tasarıyı veto edecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'e hızlıca silah sevkiyatı yapılmasını" öngören tasarıyı Kongre'den geçmesi halinde veto edeceğini bildirdi.

GİRİŞ 15.05.2024 15:20 GÜNCELLEME 15.05.2024 15:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, geçen hafta sonu Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi'ne sunduğu "İsrail Güvenlik Yardımı Destek Yasası" isimli tasarıya yönelik Biden'ın kararına dair yazılı açıklama yaptı.

İSRAİL'E DESTEK YASASI ENDİŞELERE YOL AÇIYOR

Açıklamada, yönetimin İsrail'e yaklaşımının kasıtlı olarak çarpıtıldığına işaret edilerek, "Biden'ın tasarıyı Kongre'den geçmesi halinde veto edeceği" kaydedildi.

Tasarının, ABD Başkanı'nın etkili bir dış politika yürütmesini olumsuz etkileyebileceği vurgulanan açıklamada, "Bu tasarı, Başkan'ın başkomutanlık ve dış ilişkileri yürütme yetkisi de dahil olmak üzere Anayasa'nın ikinci maddesi kapsamındaki yetkilerinin ihlali konusunda ciddi endişelere yol açabilir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin İsrail'e desteğinde son derece kararlı olduğu yinelendi.

ÖNCE DURDURACAKLARDI AMA VAZGEÇTİLER 

ABD Başkanı Biden'ın 9 Mayıs'ta CNN'e verdiği röportajda İsrail'in Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda silah göndermeyi durduracaklarını söylemesinin ardından Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi Üyesi Ken Calvert, İsrail yönetimine silah sevkiyatının hızlıca sürdürülmesini öngören tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne sunmuştu.

'SİLAH SEVKİYATI' TASARISI TEKRAR MASADA

"İsrail Güvenlik Yardımı Destek Yasası" isimli tasarı, ABD'nin İsrail'e "hızlı bir şekilde silah sevkiyatı" yapmasını teklif ediyor. Tasarının bu akşam Temsilciler Meclisi'nde görüşülmesi bekleniyor.

 

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • Savo59 2 ay önce Şikayet Et
    2'ci ye veto etme şanaı yok maalesef
    Cevapla
  • Yahudi tehlikesi 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi yandaşı Biden ve Trump abd halkını değil yahudileri savunuyor ve koruyor.
    Cevapla
  • Yahudi yayılması 2 ay önce Şikayet Et
    Biden el altından gizli gizli israile abd nin paralarını ve silahlarını göndermeye devam ediyor, Yahudiler avrupayı ve Amerikayı ele geçiriyor, engellemeye çalışırsanız bütün dünyada yahudi lobileri ve yahudi devlet başkanları ile yahudi senato üyeleri karşınıza çıkıyor ve sizi aldatıyor. Yahudiler güçleniyor ve yayılıyor. Abd de yahudi loblerine Abd halkının gücü yetmiyor, her yerdeler.
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar siyonizme hizmetkarligi ibadet sayar. Bu nedenle biden normal şartlarda onaylar.
    Cevapla
  • Kahrol biden 2 ay önce Şikayet Et
    Yemin olsun asla iptal etmeyecek. Zaten şu anda abd den süper hızlarda 24 saat İsraile ve Yunan adalarındaki abd üstlerine silah ce cephane yağıyor. Tamamen dünyayı ve kendilerini kandırılıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
TRT spikerinden İsrail protestosu!