Slovakya Başbakanı'na suikastte saldırganın kimliği şoke etti: Ünlü edebiyatçı...

Slovakya Başbakanı'na suikast düzenleyen saldırgan, 71 yaşındaki Juraj (George) Cintula olduğu iddia ediliyor. Juraj, Slovakya asıllı, emekli bir şair. Slovakya muhalefet partisi Yenilikçi Slovakya’ya yakınlığı ile biliniyor.

Slovakya Başbakanı'na suikastte saldırganın kimliği şoke etti: Ünlü edebiyatçı...
Slovakya Başbakanı'na suikastte saldırganın kimliği şoke etti: Ünlü edebiyatçı...
GİRİŞ 16.05.2024 00:10 GÜNCELLEME 16.05.2024 00:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

1953 doğumlu Juraj Cintula, Levicli şehirde yaşıyor. 3 şiir kitabı ve bir romana imzasını atan ünlü edebiyatçı, 2005’ten beri faaliyet gösteren "Dúha" isimli bir edebiyat topluğunun kurucu üyelerinden. 2015’te ise Slovak Yazar Derneği’nin bir üyesi.

İlk kitabı 2010’da, ikinci kitabı ise 2015’te yayınlanan yazarın, saldırıyı gerçekleştirme sebebi hala bilinmiyor.

Slovak basınının iddiasına göre, Juraj’ın suikasti gerçekleştirmek için kullandığı silah, yasal yolla alınmış ruhsatlı bir tabanca.

"MEMNUNİYETSİZ OLALIM AMA ŞİDDETE BAŞVURMAYALIM"

Markiza TV’nin haberine göre, 2016’da bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Juraj, narkotik maddelerin etkisi altında olan bir genç tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucu ağır yaralanan Juraj, olaydan dolayı psikolojik rahatsızlık yaşadı.

Aynı yıl, “Şiddete Karşı Hareket” grubunun oluşumunu başlattı ve hareketin resmi kaydı için imzalı ve mali destek topladı. 

“Şiddet genellikle insanların bir vahşi tepkisidir, durumdan duyulan memnuniyetsizliğin bir ifade biçimidir. Memnuniyetsiz olalım ama şiddete başvurmayalım!” diyerek şiddete karşı olduğunu belirtti.

Hareket, “militarism, aşırıcılık, neo-Nazizm ve anarşinin yükselişte olduğu” bir Avrupa'da, insanları “savaştan, aile içi fiziksel veya psikolojik şiddete” kadar her türlü şiddete ve uluslararası sahnedeki şiddete karşı olduğunu duyurdu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Ebu Ubeyde 2 ay önce Şikayet Et
    DSÖ nün köpekleri iklim yasası na onay vermeyen biri bizim meclise de gelecek her ülkeye mesaj onaylamazsanız böyle bir son olabilir
    Cevapla
  • kafkas 2 ay önce Şikayet Et
    uyuyan hücre yani taşeron tetikçi
    Cevapla
  • kafkas 2 ay önce Şikayet Et
    uyuyan hücre yani taşeron tetikçi
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ne. Ed biyat. cisi ya bu olsa olsa. törerist. tir. o
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Lağım suyunun önünde yetişen bir meyve düşünün. Yada bir sebze... Ne yani bilmiyorum çıkacaktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..