Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye ile 21 Temmuz 2023'te İstanbul’da imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın Venezuela’daki onay sürecinin tamamlandığına ilişkin belgeyi "canlı yayında" imzaladı.

GİRİŞ 19.05.2024 01:12 GÜNCELLEME 19.05.2024 11:15
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Devlet Başkanı Maduro, haftalık olarak düzenlenen ve televizyondan canlı yayınlanan "Maduro ile daha fazla" isimli programına Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu'nu davet etti.

Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum

'BURADAN DOSTUM ERDOĞAN'A SELAMIMI İLETİYORUM'

Cumhurbaşkanı Maduro onay belgesini imzalamadan önce yaptığı konuşmada, "Öncelikle kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi, yatırımlarımızı ve ticaretimizi daha ileri bir seviyeye taşıyacak ekonomik nitelikli bir belgeyi imzalamak üzereyim. Buradan dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış olan 'Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın onay belgesini imzalıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

'İMZALANMIŞTIR VE ONAYLANMIŞTIR'

Alkışlar arasında belgeye imza atan ve ardından Büyükelçi Karamanoğlu’na söz veren Maduro, "İmzalanmıştır ve onaylanmıştır. Yayımlansın ve uygulansın. Venezuela'daki dostumuz Türkiye Büyükelçisinden Venezuela'daki yatırım, ticaret ve ekonomik entegrasyona ve bu belgeye ilişkin görüşlerini bizimle paylaşmasını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

'HER ALANDA VENEZUELA'NIN YANINDAYIZ'

Büyükelçi Karamanoğlu belgenin imzalanmasından dolayı "son derece" mutlu olduklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi, her alanda Venezuela'nın yanındayız. Kardeş ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi açısından bu anlaşma çok önemli olacak." diye konuştu.

Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum

Maduro'ya iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerden bahseden Karamanoğlu, "Başka etkinliklerimiz de var. Henüz bu sabah 30'dan fazla Türk ve Venezuelalı firmanın katılımıyla balıkçılık ve su ürünleri üzerine bir video konferans gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta 21-22 Mayıs tarihleri arasında işbirliği ve kardeşliğimizle ilgili tüm konuların ele alınacağı IV. Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı’nı düzenleyeceğiz ve 26-28 Eylül tarihleri arasında Karakas'ta 2. Türk Ürünleri Fuarını gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz üzere biz Venezuela'nın geleceğine güveniyoruz, Venezuela'nın yanındayız." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Venezuela arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması, İstanbul'u ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil’in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la 21 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı ikili görüşmenin ardından imzalanmıştı.

Söz konusu anlaşmanın iç hukuk onay sürecinin Türkiye’de de tamamlanmasının ardından ülkeler arasında nota teatisinin yapılmasıyla anlaşma yürürlüğe girecek.

Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Devlet baba 2 ay önce Şikayet Et
    Bir ülkeler arası hesap ,kitapekonomi kazan kazan dostluğu var sömürüsüz kandırmasız birde gönül bağları dostluğu var bunlar değişir tabi.Türkiyeye gün geçtikçe inanan güvenen dünya halkları birilerinin canınıda sıkabiliyor onun için derim ki gemi,uçak,top,tüfek biz ilk beşte olmalıyız.Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz öncelikle silah,harp,savunma,saldırı için ne gerekiyorsa para esir
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    İslam'a olumlu yaklaşmasını , Venezuela'da Camiler ve İmarethaneler inşa edilmesini ve açılmasını isteriz . Şadırvanlardan şırıl şırıl akan temiz sular ile abdest alan Müminleri görürler ve onlarda İslamın güzelliklerinden feyz alırlar .
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 ay önce Şikayet Et
    Önce. VATAN. Recep. TAYYİP. ERDOĞAN.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kardeşimiz azerbeycan sana bedava petrol veya doğal gaz mı veriyor da mağdura sana bedava petrol versin. oğlu babasına bedava bişey vermıyor. lafa bak ya mağdura bedava versin miş
    Cevapla
  • Taha 2 ay önce Şikayet Et
    Anlaşmayı 1 yıl sonra onaylayan bir ülke ile de çok verimli işler yapılır.:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....