Rusya, nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat başlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin "Güney Askeri Bölgesi"nde nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat başlattığını bildirdi.

Rusya, nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat başlattı
Rusya, nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat başlattı
GİRİŞ 21.05.2024 22:07 GÜNCELLEME 21.05.2024 22:17
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı'nın talimatıyla Genelkurmay Başkanlığının önderliğinde Güney Askeri Bölgede stratejik olmayan nükleer silahın hazırlığı ve kullanımına dair tatbikatın ilk aşaması başladı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, tatbikat kapsamında söz konusu bölgeye bağlı askeri birliklerin, "İskender" taktik füze sistemi için gerekli mühimmatları belirlenen noktaya ulaştırdığı ve kullanım için hazırlık yapacağı aktarıldı.

Rusya'dan nükleer saldırı kapasiteli balistik 'Yars' füzeli tatbikatRusya'dan nükleer saldırı kapasiteli balistik 'Yars' füzeli tatbikat

TATBİKATTA DONANIMLI UÇAKLAR DA YER ALACAK

Tatbikatta hipersonik "Kinjal" füzeleri ile donanımlı uçakların da yer alacağı belirtilen açıklamada, "Tatbikatın, bazı Batılı yetkililerin Rusya'ya karşı tehdit içeren kışkırtıcı açıklamalarına cevap olarak Rus nükleer güçlerinin hazırlık kapasitesinin yükseltilmesi, ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğinin korunması amacıyla düzenlendiğine" dikkat çekildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • İnsanlık Onuru 2 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık onurunu hiçe sayan,insanlığın ilkel dönemleri gibi yaşamını öldürme içgüdüsü üzerinden sürdüren vahşi kapitalizimi insanlık üzerinde en acımasız bir şekilde uygulayan,15 bin BEBEK! in katledilmesi cinayetini hayvani hislerle destekleyen başta abd ve batı mutlak durdurulmalıdır.Putin diyorki beni batırırsanız! sizde benimle batarsınız!!!
    Cevapla
  • İSA 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya İsraile müdahale ederse 3. Dünya savaşı çıkar..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya Fena kaşınıyor ve fena halde kaşıyacaklar, Putin'in tehdit ve gerilim polikası Rusya'yı bitirecek
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Reisinin ölümünden sonra olması ilginç
    Cevapla
  • iSKENDER AKAR 2 ay önce Şikayet Et
    Eğer İsrail'e yönelik bir nükleer saldırı yapılırsa dünyadaki bütün savaşlar anında biter. Dünyadaki Tüm savaşların ve Terörün nedeni İsraildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan Türkiye duyurusu: En yüksek ve en üst düzeyde...
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde