İsrail'den tarihi itiraf! Gazze'deki hedeflerden hiçbirini gerçekleştiremedik

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını söyledi.

İsrail'den tarihi itiraf! Gazze'deki hedeflerden hiçbirini gerçekleştiremedik
İsrail'den tarihi itiraf! Gazze'deki hedeflerden hiçbirini gerçekleştiremedik
GİRİŞ 23.05.2024 04:26 GÜNCELLEME 23.05.2024 04:26
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İsrail Kanal 13 televizyonunun haberine göre Hanegbi, parlamentodaki Güvenlik ve Dışişleri Komisyonu Toplantısı'nda, ordunun Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıların durumuyla ilgili bilgi verdi.

"STRATEJİK HEDEFLERDEN HİÇBİRİNE ULAŞAMADIK"

Toplantı sırasında konuşan Hanegbi, "Savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadık." dedi.

Kaçırılan Gazze'deki İsrailli esirlerin ülkeye geri getirilmesi konusunda anlaşmaya varamadıklarına ve Hamas'ı deviremediklerine işaret eden Hanegbi, Gazze Şeridi çevresinde yaşayanların güvenli şekilde evlerine dönmelerine de izin veremediklerini dile getirdi.

YILLAR ALACAK İTİRAFI!

Hanegbi, İsrail ordusunun, savaşın hedeflerine ulaşmanın çok uzun bir zaman alacağını, bir yıl değil, yıllar alacağını söylediğini ifade etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yürüttüğü savaşın başlangıcında Binyamin Netanyahu hükümeti üç hedef belirlemişti. Bu hedefler, Hamas'ı askeri ve yönetim olarak ortadan kaldırmak, Gazze'deki İsrailli esirleri kurtararak ülkeye geri getirmek ve Gazze'nin gelecekte İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Yorumcunun biri 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah çok daha bin beter etsin çocuk katili yahudi gevuru
    Cevapla
  • YİĞİDO 3 hafta önce Şikayet Et
    hedefiniz cehennem gebertilenler hedefe cehenneme ulaştılar şehit olan kardeşlerimde cennetten bakıyorlar kafirlere asıl bizler ne yapacağız ve ben şehitlere dua siyonistlere bedua dan başka bir şey gelmiyor.
    Cevapla
  • Vatandas 3 hafta önce Şikayet Et
    cümleye bakarmsiniz yaa hedeflerine ulasamamislar !!!! Allah sizi topunuzu kahretsin lanetli kavim - onlarca insani coluk cocuk demeden katlettiniz katilsiniz katiller
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 3 hafta önce Şikayet Et
    Yaw he heee
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah nasip etmesin,daha çok rezil olursunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 43 ilde dronlu denetim: Kural ihlali yapanlar havadan tespit edildi
GİB'ten yurt dışına çıkış harcı açıklaması