Macaristan'dan skandal Netanyahu kararı: Tutuklama kararına uymayacaklar!

Macaristan Başkanlık Ofisi Başkanı Gergely Gulyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarması halinde Macaristan'ın bu karara uymayacağını açıkladı.

GİRİŞ 23.05.2024 20:41 GÜNCELLEME 23.05.2024 21:05
Bu Habere 276 Yorum Yapılmış

Macaristan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarılması halinde karara uymayacak. Macaristan Başkanlık Ofisi Başkanı Gergely Gulyas, yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın Netanyahu hakkında tutuklama emri talebinin "kabul edilemez" olduğunu ve Macaristan’ın bu kararı uygulamayacağını ifade etti.

"BU KARAR, HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARARDIR"  

Gulyas, Macaristan'ın Roma Statüsü'nü onaylamasına rağmen bunun "hiçbir zaman Macar yasalarının bir parçası haline getirilmediğini" yani mahkemenin hiçbir tedbirinin Macaristan'da uygulanamayacağını söyledi. Gulyas, "Bu karar, hukuki değil siyasi bir karardır, kabul edilemez ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin itibarını zedelemektedir. Bir mahkemeyi siyasi bir araç olarak kullanmak yanlıştır” dedi.

Netanyahu'nun 2010 yılından bu yana iktidarda olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile uzun süredir yakın ilişkileri bulunuyor.

Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu.
 

 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 276
  • Türük 3 hafta önce Şikayet Et
    Macar da siyaset yapıyor boş konuşmuşlar siyonistler orasını da ele geçirmiş belli ki
    Cevapla
  • 313 1453 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey kâfir İsrail ey kâfir Amerika sonunuz çok şiddetli ve çok ağır ve çok büyük olacaktır sonunuz çok yakındır ???
    Cevapla
  • engin 3 hafta önce Şikayet Et
    kimin ne olduğu ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • ibrahim 3 hafta önce Şikayet Et
    Birde macarlar turktur diye ovunuyorsunuz
    Cevapla
  • Hasan 3 hafta önce Şikayet Et
    Neden haktan adaletten yana olamassınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da polis noktasında sıcak saatler... 3 kişi etkisiz hale getirildi
KKTC'den olası İsrail işgaline karşı flaş karar