Ünlü şarkıcı Dua Lipa'dan Gazze için "kalıcı ateşkes" çağrısı

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Gazze için kalıcı ateşkes çağrısında bulundu. "Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez" dedi.

Ünlü şarkıcı Dua Lipa'dan Gazze için "kalıcı ateşkes" çağrısı
Ünlü şarkıcı Dua Lipa'dan Gazze için "kalıcı ateşkes" çağrısı
GİRİŞ 29.05.2024 16:26 GÜNCELLEME 29.05.2024 16:27

Arnavut kökenli İngiliz şarkıcı Lipa, 88 milyondan fazla takipçisi bulunan Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, takipçilerini, Gazze'deki halkla dayanışma içinde olmaya çağırdı.

'TÜM DÜNYA SEFERBER'

Hikaye bölümünden "#AllEyesonRafah (Tüm gözler Refah'ın üstünde)" etiketiyle yaptığı paylaşımda Lipa, "Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez. Tüm dünya, İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor." ifadelerine yer verdi.

Lipa, ayrıca Gazze için "kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu.

UAD KARARI

Birleşmiş Milletlerin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in, Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail, UAD'nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs'ta saldırı düzenlemiş, saldırıda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. İsrail savaş uçaklarıyla kampa en az 8 roketle saldırı düzenledi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!