İsrail Meclisi onayladı! Skandal BM kararı! Resmen iptal edildi

İsrail Meclisi, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) dokunulmazlığını ve ayrıcalıklarının iptal edilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

İsrail Meclisi onayladı! Skandal BM kararı! Resmen iptal edildi
İsrail Meclisi onayladı! Skandal BM kararı! Resmen iptal edildi
GİRİŞ 29.05.2024 18:55 GÜNCELLEME 29.05.2024 18:56
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

İsrail Meclisi, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) dokunulmazlığını ve ayrıcalıklarının iptal edilmesini öngören yasa tasarısını yapılan ön oylamada onayladı.

BM ÇALIŞANLARININ DOKUNULMAZLIKLARI İPTAL EDİLDİ

Meclisten yapılan yazılı açıklamada, "Knesset (İsrail Meclisi) Genel Kurulu, yapılan ilk oylamada, BM Dokunulmazlık ve Ayrıcalıklar Kararnamesini (UNRWA’nın dokunulmazlık ve ayrıcalıklarının Kaldırılması) 2024 yılı için değiştirme önerisini onayladı." ifadeleri kullanıldı.

KARAR TASARISI MECLİSTE ONAYLANDI

120 milletvekilinden 58'inin yasa tasarısı için lehte, 6'sının ise aleyhte oy kullandığı kaydedilen açıklamada, "Yasa tasarısı, 1947 tarihli BM Dokunulmazlık ve Ayrıcalıklar Kararnamesi'nin düzenlemelerinin UNRWA veya UNRWA çalışanları ya da UNRWA için çalışan herhangi bir kişi için geçerli olmayacağını öngörüyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu yasa tasarısının Dışişleri Bakanı'nın bu dokunulmazlığı sağlayan yasal düzeni iptal etmesini öngördüğü de vurgulandı.

Filistin, BM ve uluslararası kuruluşların "İsrail'in UNRWA'yı dağıtma ve mülteci sorununu tasfiye etme hedefi" olarak nitelendirdiği söz konusu yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için Mecliste 3 farklı oturumda daha onaylanması gerekiyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Akil 1 ay önce Şikayet Et
    Savaş ne olursa olsun kaçınılmaz bu dünya savaş için çıkacak olayların her yönlü adımlardır.is artık belli bir süreçten sonra karşılıklı tehdit şantaj kumpas suikastler le devam edecek zayıf olan devletler boyun eğecek bu durumdan milleti ile azimli bir şekilde birlik beraberlik içinde olan devletler kazanacak çok kan akacak ama sonuç hem ülkenin geleceğine hemde ferahina katkısağlayacak
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Tam bir terör devleti.. Allah yok etsin bu zalim siyonistleri...
    Cevapla
  • fth 1 ay önce Şikayet Et
    2085-86 da Mısır da Firavunun mirasçısı olacaklar
    Cevapla
  • Muhammed Kaya 1 ay önce Şikayet Et
    Kendini devlet sanan Bütün dünya ülkelerine lanet olsun. Bir İsrail'le baş edemediniz.
    Cevapla
  • fanatık 1 ay önce Şikayet Et
    çıkaramaz israil akıllı bunları borçlandırıyor bol keseden veriyor tabiiki israili tutacaklar --ama az kaldı kurban olduğum allahım öyle şeyler verecekki -gördüklerinde korkudan kendilerinden geçecekler --ya sabır ya sabır
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun BM ye. Bunlara ses çıkaramıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor