Macron, Filistin'i tanımak için şartını açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Filistin'i tanımaya sıcak bakıyor. "Gerekli reformların yapılması" halinde Fransa'nın Filistin'i tanıyabileceğini söyleyen Macron, geçen gün de Fransa'nın Filistin'i tanınmasının "tabu olmadığını" söylemişti.

GİRİŞ 30.05.2024 08:25 GÜNCELLEME 30.05.2024 14:08
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, Abbas'a gerekli reformların yapılması durumunda Filistin'i tanıma sözü verdi.

FRANSA'DAN FİLİSTİN VE İSRAİL'E ORTAK VİZYON OLUŞTURMA TAAHHÜDÜ

Görüşmeyle ilgili Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un Abbas'a, Fransa'nın Filistinliler ve İsrailliler için "ortak bir vizyon" ve "güvenlik garantileri" oluşturma taahhüdünü ifade ettiği belirtildi.

MACRON TANIMA SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Macron geçen gün yaptığı açıklamada ise, Filistin'in Fransa tarafından tanınmasının "tabu olmadığını" ve "bir Filistin Devleti'ni tanımaya tamamen hazır olduğunu" söylemişti. Macron, Filistin'in tanınmasının İsrail'in ve bölge devletlerinin dahil olduğu bir sürecin parçası olarak faydalı bir zamanda tanınması gerektiğini düşündüğünü belirtmiş, "Duygusal yaklaşarak bir tanıma yapmayacağım." demişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İsraile destek için savaş gemisi gönderen fransa da takiyye yapıyor yersek.
    Cevapla
  • konyalı ismail 1 ay önce Şikayet Et
    Filistindeki katlima ve soykırıma destek olan fransa iki yüzlü olduğu malum Afrikada sömürge ile gasbedilen altınları geri İADE Edilmesi için UCM sine önemle rica ederim
    Cevapla
  • Kapdan 1 ay önce Şikayet Et
    Gizli ajandası ne acaba?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    abasi gibi Hain birini ariyorlar
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Bu dangalak şart koşmadan önce yakın tarihte fransa isimli bir ülke olmayacağını hatırlamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi