Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası

İngiltere merkezli yayın organı Reuters, Türkiye'deki sokak köpekleriyle ilgili gündemde olan yasa tasarıyla ilgili algı oluşturmaya çalıştı.

Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası
Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası
GİRİŞ 31.05.2024 18:44 GÜNCELLEME 31.05.2024 18:44

Türkiye'nin başıboş köpek sorununu çözmek üzere harekete geçmesi, İngiltere tarafından yakından takip ediliyor.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sahipsiz köpeklerin 'uyutulması' planlanıyor.

Türkiye'den bazı çevrelerce yapılan itirazlara, İngiltere merkezli Retuers haber ajansı da katıldı.

TÜRKİYE'DEKİ DÜZENLEMEYE YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI

Ankara'nın, saldırılara, yol kazalarına ve kuduz konusundaki endişelere neden olan sokak köpeklerinden dolayı yasa tasarısı hazırladığı belirtildi.

Söz konusu yasanın, birçok köpeğin uyutulmasına yol açacağından endişe eden "hayvansever Türklerin sinir uçlarına dokunduğu" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Haberde, "Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması planlanan yasa tasarısı, köpeklerin uyutulmasına şiddetle karşı çıkan ana muhalefet partisinin (CHP) de tepkisini çekti." denildi.

AKTİVİSTLER: PLAN UYGULANAMAZ

Bazı aktivistlerin açıklamalarına işaret edilerek, son 20 yıldır 'yetersiz kısırlaştırma' nedeniyle köpek sayısının arttığı iddia edildi. 'Uyutma' planının 'uygulanamaz' olduğu öne sürüldü.

İNGİLTERE'DE 1 HAFTA İÇİNDE SAHİPLENİLMEYEN KÖPEKLER UYUTULUYOR

Avrupa'da sokaklarında sahipsiz hayvanların görülmediği ülkelerden olan İngiltere'de geçen yıl başıboş yakalanan 17 bini aşkın köpeğin yarısından fazlası önceki sahibiyle buluşturuldu, yüzde 1'i ise uyutuldu.

Belediyeler, İngiltere'nin herhangi bir yerinde bulunan bir köpekten, hayvanlara yardım ve barınak sağlayan kuruluşları haberdar ediyor. Bir hafta boyunca köpeğin sahibi aranıyor.

Bu süreçte mikroçip sayesinde sahibine ulaşılamayan, bir dernek barınağına alınamayan ya da üçüncü bir kişi tarafından sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor.

YORUMLAR 163
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    köpekleri öldürmeye gelince mi birden Avrupa örnekleri değerli oldu.
    Cevapla
  • Yüksel ÖZDİL 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkeleri deki aynı uygulama ülkemizde de uygulanacak peki bu İngiliz itleri niçin havlıyor hali hazırda kendileri zaten bu uygulama ile köpek sorununu çözmüşler onların şuan yaptığı algı oyunu ayrıca bizdeki sözde hayvan severleri kışkırtıp ülkemizde bu konuyla ilgili kaos yaratmak. Devletimiz bu kanunu önce insan diyerek biran evvel çıkartıp ivedilikle uygulamaya koymalıdır.
    Cevapla
  • Metehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen de bir alemsin hem İngiliz iti diyorsun hemşerim niye havlıyor diyorsun hemcinsini koruyor besbelli be demiş atalarımız köyün itleri birbirini yer ama KURT u görünce birleşirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
4 ay önce evlenmişlerdi! Kapadokya'daki faciada kahreden detay
Ermenistan Meclisinde kaos: Yumruklar havada uçtu, masalar devrildi