ABD'nin Rusya geri adımı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'ya verilen uzun menzilli silah sistemlerinin, Rusya'ya karşı kullanılmasını desteklemediklerini açıkladı.

ABD'nin Rusya geri adımı
ABD'nin Rusya geri adımı
GİRİŞ 04.06.2024 13:26 GÜNCELLEME 04.06.2024 13:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında soruları cevapladı.

'BAZI SİLAHLARI' DESTEKLİYORUZ

Singh, Ukrayna'nın hangi silah sistemlerini kullanmasına sıcak bakılmadığı yönündeki sorusuna "Rusya'ya yönelik uzun menzilli saldırı kabiliyetlerinin kullanılmasını desteklemiyoruz. Ama mühimmat, hafif çoklu roketatar sistemi (HIMARS) ve benzeri şeyleri evet." yanıtını verdi.

UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR KULLANILMALI MI?

Rus güçlerinin, Harkov çevresinde hareketliliğinin devam ettiğini ve kısa menzilli silah sistemlerinin buralarda faydalı olabileceğini belirten Singh, "Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim ama Rusya içinde uzun menzilli yeteneklerin kullanılmasını desteklemiyoruz." ifadesini kullandı.

TEK BÖLGE İLE SINIRLI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 31 Mayıs'ta, bazı Amerikan silahlarının Ukrayna tarafından Rusya topraklarında kullanılmasına izin verdiği ancak bu iznin sadece Kharkiv bölgesiyle sınırlı olduğu bildirilmişti.

'TEŞEKKÜR ETMİŞTİ'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise 2 Haziran'daki açıklamasında, ABD'nin söz konusu silah kullanımına izin vermesinden ötürü ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'e teşekkür etmişti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • mümtaz 4 ay önce Şikayet Et
    sürekli savaş kazanın dibine odun ayarında az az
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Kıvır kıvır
    Cevapla
  • Kerem 4 ay önce Şikayet Et
    Tam bir soytarılık. Kullanılmasını desteklemiyorsan niye sattın. Ukrayna kime kime karşı kullanacak peki.
    Cevapla
  • cahit 4 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna savaştığı düşmana karşı kullanmayacaksa soba borusu olarak mı kullanacak çok komik gayri ciddi alaycı bir açıklama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
SAHA EXPO'dan 2 milyar dolarlık şov
2025 yılında hangi parti Hazine'den ne kadar yardım alacak? Belli oldu