Netanyahu'yu eleştiren komedyen işinden atıldı

Fransız komedyen Guillaume Meurice, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik eleştirel sözleri nedeniyle ulusal radyo kuruluşu Radio France'taki işinden çıkarıldı.

GİRİŞ 11.06.2024 13:40 GÜNCELLEME 11.06.2024 16:41
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Fransız komedyen Guillaume Meurice, Radio France'a bağlı Radio Inter'deki programda, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail Başbakanı Netanyahu'yu mizah yollu eleştiren ifadeleri nedeniyle işinden oldu.

Radio France, komedyene "büyük bir yanlıştan ötürü iş sözleşmesinin erken feshedildiğini" bildirdi.

Radio France Yürütme Kurulu Başkanı Sibyle Veil, komedyenin işten çıkarılmasına ilişkin Le Monde'a yaptığı açıklamada, bu kararın, Meurice'in "inatçılığı ve tekrar eden sadakatsizliği" nedeniyle alındığını belirtti. Kurum içinde "ifade özgürlüğünün ve mizahın hiçbir şekilde hedef alınmadığını" savunan Veil, komedyenin uyarılara rağmen söylemlerine devam ettiğini ve kendilerine işten çıkarmak dışında başka seçenek bırakmadığını ileri sürdü.

"SÜNNET OLMUŞ NAZİ"

Guillaume Meurice, 28 Nisan'da programında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Nazilere benzetmişti. Komedyen Netanyahu için "sünnet olmuş Nazi" demişti.

Avrupa Yahudileri Örgütü, 29 Ekim'deki programda, Netanyahu'ya yönelik ifadelerinin ardından Meurice hakkında "şiddeti teşvik ettiği ve Yahudi karşıtı nefret yaydığı" gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Kutahyali 1 ay önce Şikayet Et
    Netanyahu ya destek veren de bebek masumların katilidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu siyonist zihniyet herkesi satın almış! Hepinizin canı cehenneme.
    Cevapla
  • Vangolu 1 ay önce Şikayet Et
    Netenyahu ya katil demeyen herkes katildir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    gerçeği söyleyen sunucuya tam destek, lanetlik kavim cehennemlik mahluklar fesatci zulümcu
    Cevapla
  • İsm 1 ay önce Şikayet Et
    Bize gelsin biz mağdurların yanındayız her zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!