Orban: Polonya, Slovakya ve Romanya’da üç büyük askeri üs inşa edilecek

Orban, “Ukrayna’ya silah tedariki için NATO topraklarında Polonya, Slovakya ve Romanya’da üç büyük askeri üs inşa edilecek” diyerek bu üslerin askeri hedef haline geleceğini ifade etti

GİRİŞ 14.06.2024 15:48 GÜNCELLEME 14.06.2024 16:05

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Ukrayna’ya silah tedariki için NATO topraklarında Polonya, Slovakya ve Romanya’da üç büyük askeri üs inşa edilecek” diyerek bu üslerin askeri hedef haline geleceğini ifade etti.

ÜÇ BÜYÜK ASKERİ ÜS İNŞA EDİLECEK

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar devlet radyosu Kossuth’a konuştu. Orban, NATO’nun Ukrayna’ya silah tedarikinin koordinasyonu için Avrupa’da üç büyük askeri üs kurmayı planladığını açıkladı. Kremlin’in bu üsleri doğrudan tehdit olarak göreceğini ve bu üslerin askeri hedef haline geleceğini ifade eden Macar lider, “NATO, Ukrayna’da sözde bir NATO misyonu oluşturmak istiyor. Bu da NATO’nun Ukrayna’ya silah transferinin koordinasyonunu üstleneceği manasına geliyor. Ukrayna’ya silah tedariki için NATO topraklarında Polonya, Slovakya ve Romanya’da üç büyük askeri üs inşa edecekler” dedi.

Macaristan’ın bu gelişmelerin dışında kalacağını belirten Orban, “Çatışma bölgesinin yanında olmamız nedeniyle güvenliğimiz için tedbir almamız gerekiyor” diye konuştu.

SAVAŞA DOĞRU İLERLİYORLAR

Macaristan’ın ne topraklarının kullanılmasına müsaade edeceğini ne de silah tedarikine destek sağlayacağını vurgulayan Orban, “Bölgemizde üç ülke savaşa doğru ilerliyor. Polonyalılar ve Romanyalılar kararlı bir şekilde ilerlerlerken Slovaklar temkinli. Biz kararlı bir şekilde bunun dışında kalacağız” dedi.

Orban, “Macaristan’ın bu konudaki pozisyonu, bunun yanlış olduğu yönündedir. NATO’nun 31 üyesi birden bizim bu konuda yalnız olduğumuzu söylese dahi, biz bu savaşın manasız olduğunu ve harp sahasında çözüme kavuşturulamayacağına inandığımızı ifade etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Macaristan’ın “acil durum frenini çekerek savaş yanlısı trenden indiğini” söyleyen Orban, “Bu tren durdurulabilir. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçları, bu trenin hız kazanmasını engellemek için açık bir fırsat” dedi.
 

Putin Batı'ya petrol ambargosunu uzattıPutin Batı'ya petrol ambargosunu uzattı

Tüm dünya diken üstünde! Putin'den son dakika nükleer savaş duyurusuTüm dünya diken üstünde! Putin'den son dakika nükleer savaş duyurusu

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • Das 2 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan türkiye tarafsiz kalmali avrupa nin savaslarina katilmamali
    Cevapla
  • Ts61 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalakalığa devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'den Üsküdar Belediyesi açıklaması: Flaş seçim kararı!
Fransa'daki eylemlerde 1200 gözaltı! Canlı yayında endişe uyandıran tehdit