Kolombiya'da ulusal afet ilan edildi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülke geneli şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar nedeniyle "Ulusal Afeti İlan" ettiğini duyurdu.

Kolombiya'da ulusal afet ilan edildi
Kolombiya'da ulusal afet ilan edildi
GİRİŞ 12.11.2024 06:11 GÜNCELLEME 12.11.2024 06:11

Başkent Bogota'da Ulusal Birleşik Komuta Merkezi'nde ilgili kurumların yetkilileriyle bir araya gelen Petro, selden etkilenen ailelere daha hızlı yardım ulaştırılması amacıyla Ulusal Afet ilan ettiklerini belirtti.

Petro, iklim değişikliğinin sebep olduğu sorunlarla mücadele ettiklerini ve ülke genelindeki birçok bölgenin sellerden ciddi şekilde etkilendiğini söyledi.

Ulusal Risk Yönetim Birimi (UNGRD) tarafından yapılan açıklamada, sağanak yağışlardan 46 bin ailenin olumsuz etkilendiği ve La Guajira, Huila, Choco, Norte de Santander ve Cauca bölgelerinde acil durum ilan edildiği belirtildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, başkent Bogota'nın kuzeyindeki otoyolun seller nedeniyle sular altında kaldığı ve çok sayıda aracın kurtarılmayı beklediği görüldü.

Cumhurbaşkanı Petro'nun açıklamasına göre UNGRD, selden en çok etkilenen belediyelere yardım etmek amacıyla iki Kolektif Yatırım Fonu (FIC) aracılığıyla 2,5 milyar Kolombiya pesosu (570.000 ABD doları) tahsis edecek.

Kolombiya'da yağmur mevsiminin başlamasıyla çok sayıda kentte, sel ve toprak kaymaları yaşandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı abd nin başına.
    Cevapla
  • *_1453 _* 1 yıl önce Şikayet Et
    kosto filistin için çok gayret etti öncelikle rabbim kostoya iman nasib etsin inşallah ülkesinide korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahnede rahatsızlanan Hakkı Bulut sedyeyle hastaneye kaldırıldı
ASELSAN'dan dev ihracat hamlesi: 442,5 milyon dolarlık tarihi imza!