ABD Uzay Kuvvetleri, Tokyo'daki karargahına birlik kurdu! Korkutan sözler

ABD Uzay Kuvvetleri, karşılıklı caydırıcılık kapasitelerinin artırılması amacıyla Japonya'nın başkenti Tokyo'daki üsse birlik kurdu. Tuğgeneral Anthony Mastalir, Çin ve Kuzey Kore'nin tehlikesine karşı güç transferi yaptıklarını söyledi.

ABD Uzay Kuvvetleri, Tokyo'daki karargahına birlik kurdu! Korkutan sözler
ABD Uzay Kuvvetleri, Tokyo'daki karargahına birlik kurdu! Korkutan sözler
GİRİŞ 04.12.2024 18:51 GÜNCELLEME 04.12.2024 18:53

Çin'in Hint-Pasifik'te nüfuzunu artırması ve Kuzey Kore'nin füze tehditleri karşısında Japonya, müttefiki ABD ile askeri koordinasyonunu tahkim ediyor.

ABD Uzay Kuvvetleri Hint-Pasifik Komutanı Tuğgeneral Anthony Mastalir, düzenlediği basın toplantısında, Tokyo'daki Yokota Hava Üssünde, uzay faaliyetlerinden sorumlu birlik kurduklarını açıkladı.

"ÇİN İLE KUZEY KORE, ZORLAYICI VE SALDIRGAN TAKTİKLER KULLANIYOR"

Mastalir, "Kuzey Kore ve Rusya gibi devam eden tehditlerin yanı sıra Çin, Hint-Pasifik bölgesindeki istikrarı tehdit etmek için yasa dışı, zorlayıcı ve saldırgan taktikler kullanıyor" dedi.

JAPONYA'NIN FÜZE KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI İÇİN DESTEK VERİLECEK

"ABD-Japonya ittifakı her zamankinden daha güçlü ve artık uzayda barışı ve istikrarı korumaya hazır" diyen Mastalir, birliğin, Japonya'nın uzay gözetleme ile füze uyarı kapasitelerini geliştirilmesi dahil danışmanlık ve uzmanlık desteği vereceğini söyledi.

Resmi Kyodo ajansının haberine göre askeri birlik, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF) ile "sorunsuz koordinasyon" hedefleyecek.

Ulusal basında, operasyonların, üs tesislerindeki mevcut ekipmanlarla yürütüleceği ve yeni bir askeri ekipman kurulumunun planlanmadığı aktarıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu büyük şeytan abd japonyaya iki atom bombası sanki hiç atmadı yazıklar olsun size be okadar yurttaş siz bu siyonist küresel şeytanlara toprak ve üst veresinlz diyemi öldü
    Cevapla
  • Bayegeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde japonlar milliyetçi görünür sözde herkes çıkarına göre hareket ediyor
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonya teslim anlaşması imzaladı 1945te 100 yil sonra rahatliyacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
6,3 milyar dolarlık tarihi Binance soygununda yeni gelişme! Suçlanan ülkeden açıklama!
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kız kardeşi Serpil Bahçeli hayatını kaybetti