Rusya'dan şartlı sığınmacılık! Putin'den Esed'e ağır yasaklar

Rusya'nın, Beşar Esed'in sığınmacı talebine koştuğu şartlar ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Esed'e koyduğu yasaklar ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.12.2024 03:07 GÜNCELLEME 20.12.2024 09:02

Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de Suriye Milli Ordusu (SMO), Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ve beraberindeki silahlı muhalif grupların 61 yıllık Baas rejimini devirmesiyle ülkesinden kaçarak Moskova'ya sığınan Beşşar Esed'e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koyduğu yasaklar ortaya çıktı.

Kremlin, Putin'in devrik lideri Esed'e sert kurallar karşılığında sığınma hakkı verdiğini açıkladı.

Beşar Esad ve Vladimir Putin

ESAD'IN MOSKOVA'YI TERK ETMESİ KESİNLİKLE YASAKLANDI

Buna göre, Beşşar Esed Rus makamlarının ön onayı olmaksızın siyasi faaliyette bulunması veya Moskova'yı terk etmesi kesinlikle yasaklandı.

RUSYA'DAKİ MAL VARLIKLARINI KULLANMASINA İZİN YOK

Esed, ilgili makamlarca bir karar verilinceye kadar taşınır ve taşınmaz varlıklarına erişmekten veya bunları yönetmekten men edildi.

270 KİLOGRAM ALTIN VE 2 MİLYAR DOLARI VARMIŞ

Beşar Esed'in 270 kilogram altın, 2 milyar dolar ve Moskova'nın prestijli gökdelen bölgesinde bulunan "Başkentler Şehri" kompleksindeki 18 dairesi olduğu öğrenildi.

ESAD'A BİR DARBEDE EŞİNDEN

Ayrıca Beşşar Esed sığınmacı olarak kaçtığı Rusya'da yeni bir krizle de karşı karşıya. Beşşar Esed'in 24 yıllık eşi Esma Esed, eşine boşanma davası açtı.

Londra'ya gitmek için Moskova'dan ayrılma izni isteyen Esma Esed'ın bu talebi Rus makamları tarafından hala inceleme aşamasında.

Öte yandan Esad'ın, Suriye'de kol ordu komutanı olan ve ülkenin en büyük uyuşturucu baronluğunu yapan kardeşi Mahir Esed'e Rusya tarafından henüz sığınma hakkının verilmediği belirtildi.

Esed ve ailesinin şu anda Moskova'da ev hapsinde olduğu öğrenildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • İsimsiz kahraman 11 ay önce Şikayet Et
    Esad boşuna gitmedi Rusya'ya işi bağladı Putin'e keneleri indirdi karşılığında siginma talep etti kendi ülkesine hainlik yapan Putin e ne yapmaz
    Cevapla
  • Malcomx 11 ay önce Şikayet Et
    Bu zalim iblisin katli VACİP..!
    Cevapla
  • Das 11 ay önce Şikayet Et
    Putin katliamci esed i yargilanmasi icin suriyeye teslim etmeli savas suclarinin cezasi kesilmeli idam edilmeli
    Cevapla
  • Eyüp 11 ay önce Şikayet Et
    RUSYA, Suç makinesi ESED'e sahip çıkmaya devam ederse ULUSLARARASI arenade İNSAN HAKLARINDAN bahsedemeyecek ve çok baskı görecek. Rusa bu yükü taşımamalı ve ESED'in yargılanmasını sağlamalı.
    Cevapla
  • Skc Conan 11 ay önce Şikayet Et
    İsrail ile ABD insan haklarına çok mu saygılı
    Cevapla
  • Savaş 11 ay önce Şikayet Et
    Yatacak yerin bile olmayayacak assalik köpekkk onca masumun kanına girdin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversitede silahlı saldırı! Çok sayıda kişi vuruldu
Bakan Bayraktar'dan 'Kaya petrolü' müjdesi! 'Sırada Diyarbakır var' diyerek duyurdu!