Son dakika: Balistik füzeli saldırı sonrası ABD, ülkenin başkentini vurdu!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin Tel Aviv'e düzenlediği balistik füzeli saldırı sonrası Yemen'in başkenti Sana'nın hedef alındığını bildirdi.

GİRİŞ 22.12.2024 00:35 GÜNCELLEME 22.12.2024 01:12

SON DAKİKA HABERİ... ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD savaş uçaklarının Yemen'in başkenti Sana'yı hedef aldığını duyurdu.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada saldırıların Yemen'deki İran destekli Husilerin, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e balistik füzeyle düzenlediği saldırıya misilleme olduğu kaydedildi.

ABD Hava Kuvvetlerinin, Husilerin kontrolündeki bir füze depolama tesisi ve bir komuta kontrol tesisine hassas hava saldırısı gerçekleştirdiği vurgulandı.

CENTCOM AÇIKLADI

Açıklamada, "CENTCOM güçleri, Güney Kızıldeniz, Bab el-Mandeb ve Aden Körfezi'nde ABD Donanması'na ait savaş gemilerine ve ticaret gemilerine yönelik saldırılar gibi, Husi operasyonlarını bozmak ve zayıflatmak için kasıtlı saldırılar düzenledi.

Operasyon sırasında CENTCOM güçleri ayrıca Kızıldeniz üzerinde Husilere ait çok sayıda tek yönlü saldırı insansız hava aracını (OWA) ve bir gemi savar seyir füzesini (ASCM) düşürdü.

Operasyona F/A-18'ler de dahil olmak üzere ABD Hava Kuvvetleri ve ABD Donanması unsurları katıldı.

Grev, CENTCOM'un ABD ve koalisyon personelini, bölgesel ortaklarını ve uluslararası nakliyeyi koruma konusundaki devam eden kararlılığını yansıtıyor."  ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 159
  • ALI 1 yıl önce Şikayet Et
    iran yeni füze test ediyor
    Cevapla
  • Çepni 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumu vuran Siyonistlerin Uşağı ABD Yemeni vurmuş alçaklar Gazze’de onlarca insan öldürdünüz kanlı katiller
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçaksın katilsin abd İnsanlıktan nasibini almış olsaydın Gazzede ölen çocuklar için israili engellerdin
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Alcak ABD İtrail hergün onlarca çocuk katlederken sesin çıkmıyor. Köpeğine atılan bir füze den dolayı bir ülkeyi bombalıyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyyy lanet amerika Allah daim sırtınızda olursa zaten kimsenin yapacağı bir şey yok. o Allah ki sizin zulümunuze seyirci hemde fanatik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Boğaz'da denize sıfır dev arsa satışı! 7 milyar lira değer biçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda Kayacık ailesinin misafiri oldu