Brezilya lideri Lula'dan ABD'ye tepki: Karşılık vereceğiz!

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergilerine tepki göstererek, "Ticari olarak karşılık vereceğiz" dedi.

GİRİŞ 15.02.2025 11:53 GÜNCELLEME 15.02.2025 12:30
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Ülkesindeki bir radyoya konuşan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ek gümrük vergilerinin kimseye bir fayda getirmeyeceğini savundu.

"BİZ SAVAŞ DEĞİL, BARIŞ İSTİYORUZ"

Lula da Silva, "Ticari olarak karşılık vereceğiz; ya Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) şikayette bulunacağız ya da ABD'den ithal ettiğimiz ürünleri vergilendireceğiz." dedi.

Trump başkan seçildiğinden bu yana kendisiyle hiç görüşmediğini dile getiren Lula da Silva, "Biz savaş değil, barış istiyoruz. ABD'yi son derece önemli bir ülke olarak görüyoruz. Umarım ABD de bizim için aynı şeyi düşünüyordur." şeklinde konuştu.

"TRUMP, HER İSTEDİĞİNİ YAPAMAZ"

ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana üstlendiği "dünyanın demokrasiyi koruyan gücü" ve "küresel düzenin şerifi" rolüyle çelişen politikalar izlediğini söyleyen Lula da Silva, Trump'ın son dönemdeki politikalarına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Artık Amerikalılar için sadece Amerika var. Onlar için her şey şu: 'Her ürünü vergilendireceğim, Grönland'ı alacağım, Kanada'yı ilhak edeceğim, Panama Kanalı'nı ele geçireceğim, milyonlarca insanı sınır dışı edeceğim.' Bu beni endişelendiriyor. Çünkü dünyada asıl risk altında olan şey, en iyi yönetim sistemi olan demokrasidir. Ancak Trump, her istediğini yapamaz. Eğer diğer ülkeleri etkileyen adımlar atarsa, mutlaka bir tepki alacaktır."

Ulusal basına göre Brezilya, ABD'nin en büyük ikinci çelik tedarikçisi olarak biliniyor.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • İnsan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu domuz tramp ve İTrail 3.dünya savaşı çıkaracak çıkmasıda lazım artık çünkü dünyada çok haddinden fazla zülüm var artık
    Cevapla
  • İsmail. K 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar düşmanla ABD yaşayamaz. Bekle gör bizdeki amerikancılar yüksek gösteriyor iniş başladı 4 yılı var
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze soykırımı yüzünden binlerce bağrı yanan Anne , Baba , Akraba var . Muhtemelen israil'e destek veren ABD Başkanlarına beddua ediyorlardır . Aklı Salih olan kimse bu bedduaların hedefi olmak istemez . İsraille iş tutmaz .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Çok düşmanla kimse yaşayamaz . Hepsinin bir kötü bakışı değse dağ yerinde durmaz , toz duman olur . Nazar dağı bile devirir .
    Cevapla
  • afy 1 ay önce Şikayet Et
    güzel . dünya yı abd babasının çiftliği zannediyor... galiba ... ama öğrenecek.
    Cevapla
  • Zaza12 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail abd ingiltere dünyanın kanserinin.
    Cevapla
  • Filozof 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ye uzaydan iyi bir göktaşı düştümü iş tamamdır,veya 13 şiddetinde bir deprem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: CHP'den yargıya skandal tehdit! Sokak çağrısı yaptılar
Son Dakika: İBB'de yolsuzluk soruşturması: İşte gözaltı kararı verilen isimler