Balıkçılar arasında çatışma: 13 ölü

Kenya ile Etiyopya arasındaki Omo Nehri yakınlarında balıkçılar arasında çıkan çatışmada 13 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Balıkçılar arasında çatışma: 13 ölü
Balıkçılar arasında çatışma: 13 ölü
GİRİŞ 25.02.2025 11:10 GÜNCELLEME 25.02.2025 11:10

Lopeimukat ve Natira bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında Etiyopyalı 13 balıkçının yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kenya'nın Turkana Valisi Jeremiah Lomorukai, olayların cumartesi akşamı başladığını ve çatışmalar sırasında 15 teknenin çalındığını açıkladı. Lomorukai ayrıca, Etiyopya’nın Dasenech etnik grubuna mensup 6 balıkçının sağ olarak kurtarıldığını ve ülkelerine iade edildiğini duyurdu.

Kenya İçişleri Bakanı Kipchumba Murkomen, bölgeye ek güvenlik güçleri sevk edildiğini belirterek, Etiyopya makamlarıyla temas halinde olduklarını söyledi. Murkomen, iki topluluk arasındaki gerilimi düşürmek ve barışı sağlamak için diplomatik çabaların sürdüğünü vurguladı.

Bölgede yaşanan bu olay, Kenya-Etiyopya sınırındaki güvenlik sorunlarını bir kez daha gündeme getirirken, yetkililer tansiyonun daha fazla yükselmemesi için önlem almaya çalışıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden İsrail'e tepki! 'Yayılmacı anlayışın tezahürü'
Şehirlerin Osmanlı zamanındaki isimleri ortaya çıktı! O dönemde bakın ne demişler...