Bill Gates, servetinden çocuklarına ne kadar bırakacağını açıkladı!

Teknoloji devi Microsoft'un eski CEO'su Bill Gates, "akıl almaz" servetinden çocuklarına bırakacağı miktarı açıkladı.

Bill Gates, servetinden çocuklarına ne kadar bırakacağını açıkladı!
Bill Gates, servetinden çocuklarına ne kadar bırakacağını açıkladı!
GİRİŞ 09.04.2025 20:54 GÜNCELLEME 09.04.2025 20:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Microsoft'un kurucuğu ortağı Bill Gates, çocuklarına bazılarının beklediği kadar çok para bırakmıyor.

Forbes'a göre, 28 yaşındaki Jennifer, 25 yaşındaki Rory ve 22 yaşındaki Phoebe adlı çocuklarını eski eşi Melinda French Gates ile paylaşan Microsoft'un kurucu ortağı, 101,2 milyar dolar gibi göz kamaştırıcı bir servete sahip.

Ancak teknoloji devinin çocukları, onun "akıl almaz" servetinin yalnızca küçük bir kısmını görecek.

69 yaşındaki Gates, “Figuring Out With Raj Shamani” podcast'inde “Bence buna herkes karar verir” dedi.

Gates, şunları ekledi:

“Çocuklarım harika bir terbiye ve eğitim aldılar, ancak toplam servetin yüzde 1'inden daha azını aldılar çünkü bunun onlara bir iyilik olmayacağına karar verdim.”

New York Post'a göre yine de 101,2 milyar doların yüzde 1'i hala 1 milyar doların üzerinde olduğu için Gates'in çocukları yüklü bir ödeme günü bekliyor.

"Bu bir hanedanlık değil" diyen Gates, şöyle konuştu:

"Onlardan Microsoft'u yönetmelerini istemiyorum. Onlara kendi kazançlarını ve başarılarını elde etmeleri için bir şans vermek istiyorum. Bilirsiniz, önemli olsunlar ve benim sahip olduğum inanılmaz şans ve talihin gölgesinde kalmasınlar"

Gates, "Farklı aileler bunu farklı şekilde görüyor. Bence teknolojiden servet kazanan insanlar daha az hanedan... Hatta sermayelerini alıp çoğunu dağıtıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Akıncı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar küresel sermayenin mutemetleri perde gerisinde hep yahudiler var.
    Cevapla
  • Ortan 3 hafta önce Şikayet Et
    Yav he he
    Cevapla
  • Misafir2 3 hafta önce Şikayet Et
    Salagi kandirmislar. Siyonist kendisi harici zengin olanin beynini yikiyor. Rockfeller yada Rochield bagislasin bakalim servetlerinin yuzde 99 unuda gorelim.
    Cevapla
  • Haktan 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne anlatıyon dayı yaa
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    O paranın sahibi kendisi olmadığı için sadece yüzde 1 bırakacak.Para efendilerinin parasaı.O da bunun farkında.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin otobüsü dur ihtarına uymadı polislerin üzerine sürdü! Bakan Tunç'tan açıklama
Kartalkaya faciasında yeni görüntü: Can pazarı sırasında araç kurtardılar