Tahran-Bakü arasında işbirliği... Mutabakat zaptları imzalandı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. İki ülke arasında arasında mutabakat zaptları imzalandı.

Tahran-Bakü arasında işbirliği...  Mutabakat zaptları imzalandı
Tahran-Bakü arasında işbirliği... Mutabakat zaptları imzalandı
GİRİŞ 28.04.2025 18:19 GÜNCELLEME 28.04.2025 18:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Bakü’de bir araya geldi. İki ülke arasında bildiri, mutabakat zaptları ve programlar imzalandı.

ALİYEV-PESEŞKİYAN GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİ

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti. Pezeşkiyan temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Aliyev ve Pezeşkiyan ortak bildiriye imza attı, ardından ilgili bakanlar tarafından mutabakat zaptları ve programlar imzalandı.

MUHTELİF ALANLARDA İŞBİRLİĞİ

Törende, ‘Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanlıkları Arasında 2025-2027 Yılları İçin Siyasi İstişare Programı’, ‘2025-2026 Ulaştırma Alanında Kapsamlı İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı’, ‘Denizciler İçin Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Sertifikaların Karşılıklı Tanınmasına İlişkin Mutabakat Zaptı’, ‘2025-2028 Kültürel Değişim Programı’ ve ‘Medya İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’ imzalandı.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • vatan25 1 gün önce Şikayet Et
    iran islam dünyasının çibanı maalesef azerbaycanda israil ile olan ilişkileri ile iranın izinde gidiyor türkiye bu durumu göz önünde bulundurarak azerbaycanla ilişki kurmalıdır...
    Cevapla
  • Mehmet 1 gün önce Şikayet Et
    İRAN rejimi, Azerbaycanın topraklarını işgal eden Ermenistanı destekleyen bir ülke. İran aynı zamanda, Nahçıvan Bakü arasindaki zengezur koridorunu da istemiyor. Böyle bir devlet ile Azerbaycan neden mutabakat yapıyor ki. İran azerbaycanı çok mu seviyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu gizli toplantıyı orada yapmıştı! Oteldeki görüntüler sonrası harekete geçildi
Sahte diploma ve ehliyet soruşturmasında bomba bilgilere ulaşıldı