Gazze için kılını kıpırdatmamıştı! Mahmud Abbas, Netanyahu'nun bir çağrısı ile koştu...

Kudüs ile Tel Aviv arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın İsrail'i zor durumda bıraktı. Netanyahu hükümeti yangının kontrol altında olmadığını belirtirken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın itfaiye yardımı teklif etti.

GİRİŞ 01.05.2025 12:15 GÜNCELLEME 01.05.2025 12:29
Bu Habere 336 Yorum Yapılmış

Kudüs ile Tel Aviv arasındaki Eştaol Ormanı'nda bugün başlayan yangınlar sebebiyle şu ana kadar 5 yerleşim yeri tahliye edildi.

İsrail, yangına müdahale için aralarında Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin de olduğu 6 ülkeden uluslararası yardım talebinde bulundu.

Yangını söndürmeye giden itfaiyelerin de alev aldığı görülürken, Siyonistlerin askeri üssündeki tankların da cayır cayır yandığı gözlemlendi.

ABBAS'TAN İSRAİL'E YARDIM TEKLİFİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalindeki şehirlerde çıkan yangını söndürmek amacıyla Binyamin Netanyahu hükümetine yardım teklifinde bulundu.

İsrail tarafından karşılık bulan onay kapsamında, Filistin İtfaiyesi'nden 20 personel ile dört araç alevlerin olduğu bölgeye sevk edildi.

HAMAS'A VE KASSAM'A HAKARET ETMİŞTİ

Mahmud Abbas, geçtiğimiz hafta İsrail işgalindeki Ramallah'ta yaptığı bir konuşmada, Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarının müsebbibi olarak Hamas Hareketi ve onun silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı işaret etmişti.

Abbas, konuşmasının bir bölümünde Hamas'a 'itoğluitler' hakaretinde bulunarak tartışmalara yol açmıştı.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 336
  • Misafir 33 dakika önce Şikayet Et
    bizde chp bile bunu yapmaz. Bu herif bir siyonist uşağı
    Cevapla
  • Erhan 35 dakika önce Şikayet Et
    SATIL mış HAYİN...... İNŞALLAH bir YİĞİT çıkar bu HAYİNİ ÖLDÜRÜR... ÖZGÜR FİLİSTİN..
    Cevapla
  • Yavuz 35 dakika önce Şikayet Et
    Munafiktan bahs edildiğinde bunun gibileri Zihinlerde canlandırın
    Cevapla
  • Ahmet Mustafa 35 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye'de CHP Filistin'de FKÖ İslam'ın yüz karaları al birini vur ötekine.
    Cevapla
  • Yolcular 36 dakika önce Şikayet Et
    Siyonist azmanı olduğunu kendisi beyan ediyor it ite yardım eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump etkisi, FED gerilimi, Bitcoin sınırda! Peki 100 bin dolar gerçek olur mu?
TEKNOFEST heyecanı KKTC'de başladı! Yoğun ilgi akınına uğradı...