50 milyon dolarlık sevkiyat onaylandı!
Ukrayna, ABD ile ekonomik anlaşmanın savaşa etkisini değerlendirdi. Devlet Başkanlığı danışmanı, anlaşmanın ABD silah sevkiyatını garantilediğini söyledi. İngiliz basını, ABD'nin 50 milyon dolarlık silah satışını onayladığını bildirdi.
ABD ile Ukrayna arasında "ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu" kurulması için anlaşma imzalandığına dair bilgi ABD Hazine Bakanlığı tarafından paylaşıldı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, anlaşma metninin daha önce birkaç kez değiştiğini belirterek "Anlaşmada bir borç yok. Ukrayna'ya yatırım sağlayacak ve burada para kazandıracak bir kalkınma fonu oluşturuluyor." diye konuştu.
Beyaz Saray, da "ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu" kurulmasına yönelik dün imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.
Söz konusu ortaklığın ABD'nin Ukrayna için özgür, barışçıl ve egemen bir gelecek sağlamaya ekonomik olarak da katkı sunduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, anlaşmanın uzun vadeli yeniden yapılanma ve modernizasyon için ABD ile Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığı güçlendireceği kaydedildi.
ANLAŞMANIN SAVAŞA OLASI ETKİLERİ
ABD ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşmanın savaşa olası etkilerine dair Ukrayna tarafından bir açıklama geldi.
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, anlaşmanın ABD'den Ukrayna'ya silah sevkiyatını garanti ettiğini bildirdi. Podolyak, sevkiyatı yapılacak silah sistemleri arasında hava savunma sistemlerinin de bulunduğunu duyurdu.
Birleşik Krallık merkezli The Times gazetesi ise, anlaşma sonrasında ABD yönetiminin 50 milyon dolarlık silah sevkiyatını onayladığını dile getirdi. Beyaz Saray Kongre'yi ilgili sevkiyata ilişkin bilgilendirdi.
-
Nahit sazoglu 1 ay önce Şikayet EtTürk silah. Sanayimizi devlet politikası yapmaliyiz savunma sanayimizi devlet politikası yapmaliyiz ASELSAN havelsan roketsani TUSAŞi çok uluslu şirket yapmaliyiz İncirlik ve kürecik üslerini acilen kapatilmaliyiz tam bağımsız Türkiye güçlü Türkiye ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhBeğen
-
hhhhh 1 ay önce Şikayet Eto paraya ancak bir bozuk ucak bir kac tank eder kafa buluyor usa savas da on dk atarsin o fuze yada ne ise yada yok olurBeğen
-
Serkan 1 ay önce Şikayet EtYıllarca Ülkemizin ısrarla hava savunmasız bırakılması ve s400 aldığımızda geri verdirmek için hertürlü ayak oyunu ... natobulkelerinden sadece Türkiye de patriot yok neden ??Beğen Toplam 1 beğeni
-
ufuk 1 ay önce Şikayet Et50 milyon dolar para mı ? 500 milyar dolar olmalıydı...Beğen Toplam 3 beğeni
-
Hakan 1 ay önce Şikayet Ethem madenlerinden ol hem insanın ölsün hemde ülken harabeye dönsün nasıl ama. yahudi gene yahudiliğini yapıyor. şaklaban komedyenden devlet reisi mi olur...Beğen Toplam 15 beğeni
-
mehmet 4537 1 ay önce Şikayet Etsen hırsızdan yanamısın,ev sahibinden yanamısın.?zelensky olmasaydı,bugün ukrayna diye devlet yoktu.Beğen