Pakistan-Hindistan savaşında son dakika: Bilanço ağırlaşıyor! Ölü ve yaralı sayısı
Son dakika haberi: Asya'daki gerilimde korkulan oldu. Hindistan füzelerle saldırdı. Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayısının 26, yaralı sayısının 46'ya yükseldiği bildirildi.
Hindistan’ın Pakistan'ın Bahwalpur, Muzaffarabad ve Kotli bölgelerine düzenlediği füze saldırıları bölgede tansiyonu yükseltirken, yaşanan askeri gerilimin bilançosu ağırlaştı.
İşte Pakistan-Hindistan savaşında saat saat yaşananlar;
HİNDİSTAN PAKİSTAN MASLAHATGÜZARI BAKANLIĞA ÇAĞRILDI
13:15 - Pakistan’ın, Hindistan'ın İslamabad Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı bildirildi.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hindistan'ın İslamabad Büyükelçiliği Maslahatgüzarının Yeni Delhi hükümetinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığı kaydedildi. Hindistan'ın saldırılarının ‘Pakistan'ın egemenliğini açık bir şekilde ihlal ettiği’ aktarılan açıklamada, bu tür saldırıların ‘Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nı, uluslararası hukuku ve devletlerarası ilişkileri çiğnediği’ belirtildi.
ORDUYA "KARŞILIK VERME YETKİSİ" VERİLDİ
12: 35 - Pakistan hükümeti Hindistan'ın saldırıları sonrası orduya "karşılık verme" yetkisi verdi
Pakistan'da hükümet, Hindistan'ın füze saldırıları sonrası Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin uygun karşılık vermeleri konusunda yetkilendirildiğini duyurdu.
Pakistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Ulusal Güvenlik Konseyinin (NSC), Başbakan Şahbaz Şerif başkanlığında toplandığı aktarıldı.
Açıklamada, Hindistan'ın Pakistan'a füze saldırıları sonucu yaşamını yitirenler için taziye dileklerine yer verilirken Hindistan'ın saldırıları, "sebepsiz, korkakça ve kanunsuz" olarak nitelendirildi.
TÜRKİYE'DEN PAKİSTAN ÇAĞRISI
12: 25 - Dışişleri Bakanlığı'ndan Hindistan-Pakistan savaşına dair yapılan açıklamada, "Pakistan’ın, 22 Nisan’da gerçekleştirilen terör saldırısının araştırılması yönündeki çağrısını destekliyoruz" denildi.
Türkiye: Pakistan'ın çağrısını destekliyoruz!
MODİ: SALDIRIMIZ BİR "GURUR ANI"
12: 20 - Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan'a karşı Sindoor operasyonunu "gurur anı" olarak niteledi.
New Delhi TV'nin (NDTV) haberine göre Modi, başkanlık ettiği kabine toplantısında, Pakistan toprakları ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine düzenlediği askeri saldırıları "Sindoor operasyonu" şeklinde adlandırdı.
Sindoor operasyonunu "gurur anı" olarak nitelendiren Modi, bunun "tam olarak gerçekleştirildiğini, hiçbir hata yapılmadığını, misilleme saldırısının başarıyla tamamlandığını" bildirdi.
Modi, Hindistan ordusunun "görevi en üst düzeyde ve hassasiyetle" yerine getirdiğini savunarak "hazırlıklara sıkı sıkıya bağlı kaldıklarını" söyledi.
Hintçe sözlüğe göre "Sindoor" kelimesi "evli Hindu kadınların alınlarına sürdüğü kırmızı toz" anlamına geliyor.
HİNDİSTAN SALDIRININ GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
12:10 - Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri, yaptığı basın açıklamasında, istihbarat bilgilerinin Hindistan'a yönelik yeni saldırıların yaklaşmakta olduğunu gösterdiğini söyledi.
"Dolayısıyla (6 Mayıs'taki çatışmalarda) hem caydırma hem de önleme zorunluluğu vardı." ifadesini kullanan Misri, sabah saatlerinde Hindistan'ın "karşılık verme ve bu tür sınır ötesi saldırıları önleme ve caydırma hakkını" kullandığını, bu eylemlerin "ölçülü ve tırmandırıcı" olmadığını belirtti.
CAN KAYBI 26'YA YÜKSELDİ
10:15 - Pakistan ordusuna bağlı Servisler Arası Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Direktörü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayısının 26'ya, yaralı sayısının 46'ya yükseldiğini açıkladı.
Hindistan saldırısında en az 2 cami ve 1 okul da zarar gördü.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, "Hindistan saldırılarına karşılık veriyoruz." dedi.
Hindistan'dan Pakistan'a füze saldırısı! Pakistan: Hindistan'a ait 5 savaş uçağı düşürüldü
Pakistan güçlerinin hem karada hem de havada çok sayıda hasara yol açtığına dair başka raporlar da var" açıklamasında bulundu. Hindistan’ın Pakistan’a 6 ayrı noktadan toplam 24 saldırı düzenlediğini ve hedef alınan tüm noktaların sivil yerleşim alanları olduğunu ifade eden Chaudhry, saldırılarda en çok camilerin hedef alındığını ve çevredeki yerleşim yerlerinin de ciddi hasar gördüğünü aktardı.
5 SAVAŞ UÇAĞ DÜŞÜRÜLDÜ
Pakistan basınının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre ise, Pakistan Hava Kuvvetleri’nin (PAF), Hindistan Hava Kuvvetleri’ne (IAF) ait 5 jet ile 1 insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü iddia edildi. Ayrıca Pakistan tarafından gerçekleştirilen bir füze saldırısının iki ülke arasında fiili sınır görevi gören Kontrol Hattı’ndaki (LoC) bir Hint mevzisini yok ettiği aktarıldı.
NE OLMUŞTU?
Pakistan ordusu, Hindistan’ın 3 bölgeden topraklarına füze saldırısı düzenlediğini duyurmuş, saldırıları doğrulayan Hindistan Silahlı Kuvvetleri operasyonun adının "Sindoor Operasyonu" olduğunu açıklamıştı. Yaşanan askeri gerginliğin Pakistan hükümetinin Hindistan'ın askeri operasyon başlatmayı planladığına dair "güvenilir istihbarat" alındığını açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekmişti.
22 Nisan’da Hindistan'ın Cemmu Keşmir bölgesindeki Pahalgam'da bulunan turistik bir noktada gerçekleştirilen terör saldırısında 26 sivilin hayatını kaybetmesi Hindistan-Pakistan arasında gerilimi artırmıştı. Hindistan saldırıda Pakistan'ın rolü olduğunu iddia ederken, İslamabad yönetimi söz konusu iddiayı reddetmişti.
-
uyanın 4 saat önce Şikayet Etbu siyasiler yüzünden insanlar ölmek zorunda mıBeğen
-
ali rıza 41 dakika önce Şikayet EtÇok kötü buldumBeğen
-
ali rıza 41 dakika önce Şikayet EtÇok kötü buldumBeğen
-
Vatandaş 5 saat önce Şikayet EtAncak onuru için savaşanlar savaştan ve savaşmaktan gurur duyar çin ve Amerika'nın kışkırtması ile savaşanlar ancak salya akitirlar ve sonunuz Rusya Ukrayna gibi olur Barış içinde yaşamak isterken katledilen siviller için üzülüyoruzBeğen Toplam 2 beğeni
-
Veli 5 saat önce Şikayet EtAlın size gavur bizdekiler iyi bakın sevdiğiniz Allahsız imansızlara. İsrail abd ingiliz iş birliği var savaş çıakcaksa israilide yok edelim o bölgede bir tane israiili kalmasınBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatandaş 6 saat önce Şikayet EtPakistan hiç durmasın anında elindeki atom bombalarının yarısını inek tapanlara diğer yarısını büyük şeytan Amerikanın üzerine atsın. Tüm dünya bunu avuçları patlayıncaya kadar alkışlar.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Das 6 saat önce Şikayet EtRusya gibi pakistan yipranmamali derhal nükleer silah ile karsilikvermeliBeğen Toplam 7 beğeni