ABD Başkanı Trump'tan sürpriz Çin duyurusu! Piyasaları değiştirebilecek karar

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Çin'e uyguladığı yüzde 145'lik gümrük vergisi oranının yükseltilmeyeceğini aksine bu oranın düşeceğini açıkladı.

GİRİŞ 08.05.2025 18:56 GÜNCELLEME 08.05.2025 20:43
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e yönelik uyguladıkları yüzde 145'lik gümrük vergisi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Donald Trump

TRUMP, ÇİN'E YÖNELİK GÜMRÜK VERGİLERİNİN DÜŞÜRÜLECEĞİNİ AÇIKLADI

Dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Trump, "Çin'e uygulanan yüzde 145'lik gümrük vergisi geri çekilecek mi?" sorusunu, "Hayır" diyerek yanıtlayan Trump, 24 saat sonra sürpriz bir açıklamada bulundu.

Trump, "Çin'e yönelik gümrük vergileri daha yüksek olmayacak. Şu an yüzde 145 seviyesinde. Bu oranlar düşecek." dedi.

Trump'ın söz konusu açıklamaları sonrasında olası bir vergi indiriminin küresel piyasalara olumlu yansıması bekleniyor.

ABD'den son dakika Çin açıklaması! Trump resmen duyurdu! İddialar yalanlandıABD'den son dakika Çin açıklaması! Trump resmen duyurdu! İddialar yalanlandı

Çin, ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret geriliminin çözümü için yarın İsviçre'de yapılacak müzakereler öncesinde Washington yönetimini samimiyet göstermeye ve tarifeleri kaldırmaya çağırmıştı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Tek 1 saat önce Şikayet Et
    Daha cok geri adım atacak
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 1 saat önce Şikayet Et
    Sabah başka akşam başka. Gelmiş geçmiş en büyük üfürükçü
    Cevapla
  • Kamil 1 saat önce Şikayet Et
    Verginin de makul bir mantığı var . Ne alabileceksen , o kadar . Çok yüklenip de , devasa endüstriyel üretim yapan Çin fabrikalarının kapanmasına , küresel üretimin yavaşlamasına sebebiyet verilmemelidir .
    Cevapla
  • Milli Güç Türkiye 1 saat önce Şikayet Et
    Bu sarı gavur, deli resmen. Ne ettiği belşi değil. Hiç ciddiyet yok. Bundan dünyaya fayda gelmez. Büyük zararı olur bunun. Allah c.c inşaallah ömrünü kısaltıp tez zamanda cehennemine alır da dünya kurtulur. Yoksa başa bela bu sarı kafa.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 saat önce Şikayet Et
    Ne işler bu Trump? Nedir bu zikzaklar? Kimden alıp, kime verecen? Bu nasıl bir huy? İyi mi, kötü mü, bilelim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF duyurdu! Süper Kupa'da format değişti! Takım sayısı yükseldi
İzmir'in göbeğinde "çöpten dağlar"! Utanç manzarası vatandaşı isyan ettirdi...