Son dakika: Ateşkes ilan edilmişti! Gerilim yeniden tırmandı! Bölgede peş peşe patlamalar

Pakistan ve Hindistan arasında yapılan ateşkesin ardından, Hindistan'ın kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde bulunan Srinagar kentinde patlama sesleri duyuldu. Hindistan'ın hava savunma sistemleri devreye girdi.

GİRİŞ 10.05.2025 20:59 GÜNCELLEME 10.05.2025 21:48
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin de dahil olduğu uzun süren görüşmeler neticesinde, Pakistan'la Hindistan arasında tam kapsamlı ateşkes anlaşması sağlandığını duyurmasının ardından bölgede gerilim yeniden tırmandı.

BÖLGEDE YENİDEN PATLAMA SESLERİ YÜKSELDİ

Pakistan ve Hindistan arasında yapılan ateşkesin ardından, Hindistan'ın kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde bulunan Srinagar kentinde patlama sesleri duyuldu.

Hindistan'ın hava savunma sistemlerinin saldırıya karşı devreye girdiği belirtildi.

HİNDİSTAN, PAKİSTAN'I ATEŞKESİ İHLAL ETMEKLE SUÇLAYIP MİSİLLEME SALDIRISI DÜZENLEDİ

Bölgede yükselen patlama seslerinin ardından Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri, ülkesinin Pakistan ile vardığı "askeri eylemlerin durdurulması" anlaşmasının Pakistan tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Asian News International'ın (ANI) haberine göre Misri, Hindistan ve Pakistan arasında son birkaç gündür devam eden askeri eylemlerin durdurulması konusunda varılan anlaşmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Anlaşmanın Pakistan tarafından ihlal edildiğini savunan Misri, Hint ordusunun buna "misillemede" bulunduğunu söyledi.

PAKİSTAN SALDIRI İDDİALARINI REDDETTİ

Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, Geo News televizyonuna yaptığı açıklamada, ülkesinin Hindistan ile varılan ateşkes anlaşmasını ihlal ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Bizim tarafımızdan ateşkes anlaşmasının ihlali söz konusu değildir." ifadesini kullanan Tarar, Pakistan halkının "Hindistan'a karşı kazandıkları zaferi" kutladığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, gece uzun süren görüşmeler neticesinde, Pakistan'la Hindistan arasında tam kapsamlı ateşkes anlaşması sağlandığını duyurdu. Ateşkes görüşmelerine Türkiye'nin de katıldığı açıklamıştı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Vikram Misri yaptığı açıklamada, Pakistan'ın askeri operasyonlarından sorumlu komutanının öğleden sonra Hint mevkidaşını aradığını ve bir anlaşmaya varıldığını ifade etmişti.

Misri, "Aralarında her iki tarafın bugün Hindistan saati ile 17.00'den (Türkiye saati ile 14.30) itibaren kara, hava ve denizde tüm çatışmaları ve askeri eylemleri durdurması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu anlayışın yürürlüğe girmesi için her iki tarafa da talimat verildi. İki ülkenin komutanları 12 Mayıs'ta tekrar görüşecek" ifadelerini kullanmıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanı İshaq Dar da yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ateşkesin kolaylaştırılmasında önemli bir rol oynadığını söylemişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Vatandaş ! 2 ay önce Şikayet Et
    İngiltere, İsrail ve Fransa (Avrupa ) Hindistan'ın Pakistan'a saldırmasını istiyor, Pakistan içinde yerleşmiş bir takım ingilizler (Fetö gibi düşünün) Pakistan içinden Hindistan'a saldırıyor !
    Cevapla
  • Ekolayzer 2 ay önce Şikayet Et
    abd ,israil veya ingiliz.bu üçünden en az biri ateskesin olmaması icin devrededir.hemde bunu sadece talimat vererek,pakistanli bir askere yaptiriyordur.ayni durum ukrayna rus savaşında da oldu.ya adam satin aliyorlar yada karakulak sistemi gibi anlaşmadan haberi olmayan bir askere komutanı sesini taklit ederek hedef veriyordur.arastirmak ve gerçek suçluyu vurmak gerekir
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Keşmiri , Keşmirlilerin yönettiği bir bağımsız yapı tesis edilmedikçe bu sorun çözülmez . Bir taraftan Çin , diğer taraftan Hindistan , diğer taraftan Pakistan hepsi Keşmir'i yönetim bölgelerine ayırmışlar . Halkın çoğunluğu yüzde 97.6 % Müslüman olduğu için , Pakistan güç ve nüfuz etkinliği daha fazla olacaktır .
    Cevapla
  • okur 2 ay önce Şikayet Et
    keşmir müslüman nüfusun yoksayılarak 8 asır öncesinde biten soyluların hortlatılarak topraklarla birlikte köle gibi racaya verilmesini sağlayan ingiliz siyaset aklının oyunudur. tapu zengin sihlerde müslüman halk dar alana sıkıltırılmış. kurban kesmenin yasaklandığı yerlerde nasıl bir bağımsız yapıdan bahsediyorsun. hurafeler ve mitler ülkesinde gerçekler çok zor.
    Cevapla
  • Hans 2 ay önce Şikayet Et
    Silahları atesleyenleri ve emir vereni alın aşağı kesin itrailli çıkar nokta..!
    Cevapla
  • Bayram Erol 2 ay önce Şikayet Et
    Müslüman sözünde durur. Bu Yahudi işine benziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Tülay Hatimoğulları süreci sabote etmeye mi çalışıyor?"
Batı medyasından dikkat çeken analiz: Türkiye KAAN ile ABD'ye meydan okuyabilir!