ABD'nin İsrail büyükelçisi: Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini destekliyoruz

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Washington yönetiminin İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini desteklediğini belirtti.

ABD'nin İsrail büyükelçisi: Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini destekliyoruz
ABD'nin İsrail büyükelçisi: Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini destekliyoruz
GİRİŞ 11.05.2025 04:13 GÜNCELLEME 11.05.2025 04:15

Huckabee, İsrail basınından Kanal 12'ye açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Huckabee, Washington yönetiminin, Gazze Şeridi'ndeki saldırılar sonrası aşamaya ilişkin henüz ayrıntılı bir planı olmadığını belirtti.

'WASHINGTON YÖNETİMİ FİLİSTİNLİLERİN ZORLA YEİRNDEN EDİLMESİNİ DESTEKLİYOR'

"ABD, isteyenlerin Gazze'yi terk etmesine izin verilmesi fikrini destekliyor." ifadelerini kullanan Huckabee, Washington yönetiminin Filistinlilerin Gazze'den zorla yerinden edilmesini desteklediğine işaret etti.

Gazze'nin yeniden inşasının, Arap Körfezindeki ülkelerin katılımıyla gerçekleştirileceğini savunan Huckabee, esir değişimi ve ateşkes anlaşmasının geciktirilmesinden Hamas'ı sorumlu tutarak, bunun "tek engel" olduğunu iddia etti.

Huckabee, ABD Başkanı Donald Trump'ın, bölge ülkelerini kapsayacak Orta Doğu turuna değinerek, ziyaretin odak noktasının ekonomik fırsatlar olduğuna dikkati çekti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts'a döndü
Beylikdüzü'nde iki metrobüs çarpıştı: 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı