İtalya, Kur'an-ı Kerim yakan ırkçı Paludan'ı yaka paça sınır dışı etti

İtalya'nın, bir etkinlik için ülkeye gelen Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ı kamu düzeni gerekçesiyle sınır dışı ettiği bildirildi.

İtalya, Kur'an-ı Kerim yakan ırkçı Paludan'ı yaka paça sınır dışı etti
İtalya, Kur'an-ı Kerim yakan ırkçı Paludan'ı yaka paça sınır dışı etti
GİRİŞ 16.05.2025 02:36 GÜNCELLEME 16.05.2025 02:36

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, son yıllarda pek çok kez Kur'an-ı Kerim yakma olayıyla gündem olan 43 yaşındaki Danimarkalı siyasetçi Paludan, kuzeydeki Milano kentinde Avrupalı aşırı sağcılar tarafından 17 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan "Remigration (Geriye Göç) Zirvesi" için geldiği Malpensa Havalimanı'nda İtalyan polisi tarafından durduruldu.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Kamu düzeni ve vatandaşların güvenliği gerekçe gösterilerek İtalya'ya girmesine izin verilmeyen Paludan, buradan sınır dışı edildi.

Basında yer alan haberlerde, havalimanının bağlı olduğu Varese İl Emniyet Müdürlüğünün haberleri doğruladığı belirtildi.

Bu arada, göç zirvesinin yapılacağı otelin organizasyonun rezervasyonunu iptal ettiği ve zirvenin nerede yapılacağının henüz netleşmediği basına yansıdı.

İSVEÇ'TE ÇOK DEFA KUR'AN-I KERİM YAKMIŞTI

Paludan, son yıllarda Danimarka ve İsveç'te sık sık tepkilere yol açan Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle gündeme gelmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 44
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Helal meloni Abla
    Cevapla
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Meloni abla adam gibi kadın maşallah.
    Cevapla
  • Vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    Ebedi cehennem onu bekliyor orada vizesi hazır....
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim müslüman olmayan birine hidayetini dilersin teşekkür edersin ama Allah razı olsun demek doğru değildir dinimizce
    Cevapla
  • Eren 9 ay önce Şikayet Et
    İtalya doğru olanı yapmış, birilerinin ifade özgürlüğü, birilerinin değerlerine hakaret edebileceği anlamına gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarderleri korkudan titreten 17 tehlike açıklandı! Düşünmek bile istemiyorlar...
Bakan Şimşek güzel haberi duyurdu: Ciddi bir artış var