İsveçli gazeteci tahliye edildi! Türkiye'den ayrıldı

İsveç gazetesi "Dagens ETC" adına Türkiye'deki 19 Mart protestolarını takip etmek için geldiği İstanbul'da tutuklanan İsveçli gazeteci Joakim Medin'in tahliye edildiği ve Türkiye'den ayrıldığı bildirildi.

İsveçli gazeteci tahliye edildi! Türkiye'den ayrıldı
İsveçli gazeteci tahliye edildi! Türkiye'den ayrıldı
GİRİŞ 17.05.2025 08:59 GÜNCELLEME 17.05.2025 08:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsveçli gazeteci Joakim Medin, 28 Mart'ta geldiği İstanbul Havalimanı'nda "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Terör örgütü üyeliği" iddialarıyla tutuklanmıştı.

MLSA Turkey'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, MLSA Hukuk Birimi'nin itirazı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Medin'in tahliyesine karar verdi. Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutulan Medin’in işlemlerin ardından, bugün Türkiye'den ayrıldığı bildirildi.

Medin hakkında açılan "Cumhurbaşkanına hakaret" davasının 30 Nisan'daki ilk duruşmasında Medin'e 11 ay 20 gün hapis cezası verilerek, hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve tahliyesine karar verilmişti. Ancak Medin "örgüt üyeliği" iddiasından tutuklu kalmaya devam etmişti. Medin hakkında açılan terör örgütü üyeliği davasının ilk duruşması ise 25 Eylül 2025'te görülecek.

İstanbul'da gözaltına alınan İsveçli Kaj Joakim Medin tutuklandıİstanbul'da gözaltına alınan İsveçli Joakim Medin tutuklandı

İsveçli gazeteciye Erdoğan'a hakaretten hapis cezasıİsveçli gazeteciye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

İsveç Başbakanı Avrupalı mevkidaşlarına teşekkür etti

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Medin'in "birkaç saat içinde" ülkesinde olacağını belirtti. Medin'in tahliyesini geçen bir buçuk ay boyunca "nispeten sessizce" yürütülen görüşmelerin bir başarısı olarak nitelendiren İsveç Başbakanı, Avrupalı mevkidaşlarına sağladıkları "büyük yardım" için teşekkür etti.

MEDİN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

İletişim Başkanlığı, İsveç gazetesi "Dagens ETC" adına 19 Mart protestolarını takip etmek için geldiği İstanbul'da tutuklanan Medin'in 11 Ocak 2023'te İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketi ile düzenlenen eyleme katılması sebebiyle "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklandığını duyurmuştu. Ankara, Medin'in ve çalıştığı "Dagens ETC" gazetesinin PKK ile yakın bağlantısının olduğunu iddia ediyor. Medin hakkındaki iddianamelerde yer alan suçlamalara haber amaçlı yaptığı sosyal medya paylaşımları, röportajları ve seyahatleri de kanıt olarak gösteriliyor.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Türk Vatandaşı 1 saat önce Şikayet Et
    Düşük seviye ajanları postaladığına göre MİT'in başı kalabalık olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    imza mühür kaşe,postala gitsin,nereye ebesi neredeyse oraya.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    küfür tek millettir.
    Cevapla
  • Misafir 9 saat önce Şikayet Et
    Gitmeyip , CEHAPE ye üye olup , Rozetinide İmamoğlu takmalıydı. Hata etmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çirkin sözlere tepki yağdı! Celal Şengör hakkında hapis talebi
Yol tartışması kanlı bitti: Doktor tutuklandı!