İsrail'de ilginç Gazze önerisi: Mısır'a bırakılsın
İsrail meclisinde ana muhalefet görevini yürüten Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid, Gazze Şeridi'nin yönetiminin Mısır'a devredilmesi çağrısı yaptı.
İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Gazze Şeridi'nde izlediği politikalar nedeniyle sert şekilde eleştirdi.
Lapid, partisinin İsrail Meclisi'ndeki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Netanyahu'nun Gazze'de yürüttüğü askeri stratejinin İsrail ordusunu bir "bataklığa" sürüklediğini vurguladı.
"KALICI İŞGAL FELAKET OLUR"
Gazze Şeridi'ni kalıcı olarak işgal planlarının hem stratejik bir hata hem de ekonomik bir felaket olacağını belirten Lapid, bu yaklaşımın İsrail'i bölgedeki tarihi değişimlerin dışında bırakacak siyasi bir trajediye yol açacağını ifade etti. Lapid ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gözlemlenen Orta Doğu'daki tarihi dönüşüm sürecinin parçası olunamayacağını vurguladı.
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali genişletme ve kalıcı hale getirme planını hayata geçirdi. Başbakan Netanyahu, bölgenin tamamen işgal edileceğini açıkladı. Plan kapsamında, Gazze'nin güneyine sürülecek Filistinlilerin "toplama kamplarında" barındırılması ve burada sadece "hayatta kalmalarına yetecek" kadar insani yardım sağlanması öngörülüyor.
"GAZZE'Yİ MISIR YÖNETMELİ"
Lapid, Gazze’nin gelecekteki yönetiminin İsrail’in değil, Mısır’ın sorumluluğuna bırakılması gerektiğini savundu. "İsrail, Amerikalılarla koordineli bir çaba sarf etmeli ve Gazze'yi önümüzdeki 15 yıl boyunca Mısır'ın kontrolüne devretmeli. Bu mükemmel bir çözüm değil ama masadaki çözümler arasında en iyisi. Amerikalılar da bunu biliyor." ifadelerini kullandı.
-
Ali 8 saat önce Şikayet EtKöpeğine teslim etmek.Çok isabetli..Beğen Toplam 2 beğeni
-
vatandaş 8 saat önce Şikayet EtMescid i Aksa nın olduğu yer; aynı vatikan gibi bir bölge olmalı. Kimse tek bir tuğlasına bile dokunamamalı, BM gibi dönem başkanları olmalı. Bütün dünya devletleri dönemlik, başkanlık etmeli. Bir dönem müslüman, bir dönem gayri - müslim başkan seçilmeli. Bu ayrı devlet dışında; Filistin de ayrı cumhuriyet kurulmalı ve İsrail aynı kalmalı. Karşısında cumhuriyet olmalı ki kan durmalı..Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş, 8 saat önce Şikayet EtÜmmetin içler acısı bölük pörçük gaflet ve dalalet içindeki durumundan istifade edip katliamlarına devam ediyorlar sanmasınlar ki ALLAH yarına bırakır amam yanınan bırakmaz o günde gelecek elbet,Beğen Toplam 1 beğeni
-
hasso 8 saat önce Şikayet Etsiyonist vahşet durdurulsunBeğen