Son dakika: İsrail ordusu Suriye'yi vurdu! Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi... İsrail ordusu, Suriye'nin batısındaki Lazkiye kentine hava saldırısı düzenledi. Bölgede peş peşe patlama sesleri duyulurken, ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

GİRİŞ 30.05.2025 23:49 GÜNCELLEME 31.05.2025 01:12

Son dakika haberi... Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'ye göre, İsrail, Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesine bağlı Zama Köyü'nü vurdu.

İSRAİL'İN SURİYE'YE SALDIRDI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Yerel kaynaklar hava saldırısında bir sivilin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu nu aktardı.

İSRAİL, DENİZ SEYRÜSEFER ÖZGÜRLÜĞÜNE TEHDİT OLUŞTURDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lazkiye bölgesinde uluslararası ve İsrail deniz seyrüsefer özgürlüğüne tehdit oluşturduğu iddia edilen silah deposunun hedef alındığı öne sürüldü.

Saldırıda, Lazkiye bölgesinde karadan havaya füzelerin de hedef alındığı iddia edildi.

Açıklamada, "İsrail ordusunun, bölgede hareket serbestisini korumak için faaliyet göstermeye devam edeceği" kaydedilerek İsrail'in Suriye'ye saldırılarının süreceği mesajı verildi.

Baas rejiminin devrilmesinden sonra Suriye topraklarına sık sık hava saldırıları düzenleyen İsrail, Suriye devletinin egemenliğine aykırı bir şekilde ülkenin güneyinin silahtan arındırılmış bölge olmasını ve sözde tehdit durumunda saldırı düzenleyebilmek için hava sahasında özgürlük talep ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararı, Şam yönetimine karşı eleştiriler getiren İsrail'de rahatsızlık uyandırmıştı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack da Suriye TV'ye verdiği röportajda, İsrail ile ABD arasında olan ilişkilerin din temelli değil, stratejik ve güvenlik odaklı olduğunu dile getirerek, "ABD'nin rolü burada basitçe diyaloğu başlatmak. Burada barış istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 166
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    suriye sen niye karşılık vermiyosun ne kadar pasifler hele birde siz patlatin kuzu gibi ler böyle olmaz
    Cevapla
  • Salih 8 ay önce Şikayet Et
    Siyonis yahudiler öldürsün , müslüman liderler seyreylesin!
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İtrail sen de bizim kudus manzaramizi bozuyorsun sonun yakin insaallah.
    Cevapla
  • hasan 8 ay önce Şikayet Et
    misafir kardeş yahudiler kurdu asıl kurucuları onlar ingiliz CIA IM5 IM6 proje örgütleride müslüman gibi görün onlar gibi yaşa parolasıyla şeyhler tarikatlar olarak desteklendi halada varlar madem hersey güzelse neden tüm müslüman ülkeler kopuk dağınık bir israile dur diyemiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    biz orduyu Suriye'ye soksak Mısır'da güneyden girse zaten üç gün dayanamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK açıkladı! Türkiye'nin il il yeni nüfusu belli oldu
Devlet kapasitesi, toplumsal dayanışma ve siyasal meşruiyet ve 6 Şubat depremleri